Kolme pärisevää juomaa aamuun

Sinä tiistaina, kun kaikki julkinen liikenne lakkoili ja oli syksyn ensimmäinen myrskyinen ja hyytävä aamu, minä lähdin polkemaan rannikkoa pitkin kohti Katajanokkaa. Alipukeutuneena. Talvi yllätti pyöräilijät.

Kyseessä oli Four Sigma Foodsin sekä Biohakkereiden ”Päivitetty aamu” -nimeä kantava pressiaamu, jossa kuultiin ja maisteltiin kuinka aloittaa päivä mahdollisimman superisti. Tiedättehän, joogat, meditoinnit, sitruunavedet, oil pullaukset… Tämä tilaisuus keskittyi eritoten aamulla nautittavaan ravintoon. Ja tottakai sieniin. Kirjoitinkin Four Sigma Foodsin Instant reishistä eli lakkakäävästä kesällä mm. unenlaadun parantajana sekä stressin poistajana.

Tarjolla oli jos jonkinmoista litkua, joita nautiskeltiin ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan kertoessa miksi. Ensin vedettiin inkiväärishotit, jotka oli niin inkivääriset, että luuli juovansa cayannepippuria. Aineenvaihdunnan buustaus. Huu-haa-hii.. Ei varsinaista nautiskelujuomaa, mutta varmasti oiva tarkoitukseensa.

Kuvassa Four Sigma Foodsin sympaattinen Lari Laurikkala valmistamassa bulletproof-kahvia, jota nautiskeltiin shottien jälkeen. Oletteko kokeilleet sitä? Bulletproof-kahvi valmistetaan perinteisesti kahvista, voista sekä MCT-öljystä sekoittamalla ne blenderissä. Lopputulos on pehmeän lattemainen. Kahvin tarkoituksena on antaa energiaa pitkälle päivään, pitää nälän tuntitolkulla poissa ja kaiken kukkuraksi polttaa vielä rasvaa. Ja se pärisee! Erittäin kova esimerkiksi ennen treeniä juotavaksi.

Sitten siirryttiin takan ääreen, vedettiin villasukat jalkaan ja fiilisteltiin myrskyä juomalla kaakaota. Ei tosin sitä perinteistä O’boyta, vaan pakuriteestä, raakakaakaojauheesta, vahvasta chilistä, vaniljasta, carobista, mucunasta, hunajasta, ja kookosöljystä tehtyä lämmintä kaakaojuomaa. Namm! Lämmin maito oli siis käytännössä korvattu lämpimällä teellä. Inspiroiva ajatus. Ehkä maidottomasta superkaakaosta lanseerataan vielä syksyn aikana The Good Morning -versio.

Kuvassa kilistelen unibloggaajan kanssa. Keskustelunaiheet pyörivät aamun lisäksi myös yön ja unen ympärillä. Mielenkiintoinen hyvinvointiaamu, ellen sanoisi.

Nämä kolme litkua voisi toimia vaikka tyypillä, joka ei kiinteää ravintoa saa aamuisin alas. Tai jos vaikka haluaa pitää pientä taukoa kiinteästä ruuasta. Kiinnostaisiko teitä muuten saada lisää postauksia ravinnosta nestemäisessä muodossa?