Proteiinipitoista naposteltavaa

Proteiinipitoista mukanakulkevaa naposteltavaa on hieman vaikeaa keksiä. Muistatteko kun kerroin paahdetuista soija- ja härkäpavuista, jotka olin bongannut kaupasta? No, kuten joku lukija vinkkasikin, voihan papuja paahtaa itsekin! Tai vaikka herneitä. Vielä tarkemmin kikherneitä.

Löysin kuivakaapin perukoilta raakoja kikherneitä, jotka pistin hetken mielijohteesta yöksi likoomaan. Kaipa niistä voisi jotain huomenna keksiä. Aamulla kuitenkin keittämisen sijaan valutin liotusveden pois, maustoin kikherneet kanelilla, suolalla ja stevialla ja iskin ne uuniin paahtumaan. Nam, mitä rapeita ja makeita herkkuja! Myös suolainen versio kikherneistä voisi olla kova. Chili, valkosipuli ja yrtit esimerkiksi sopivat mausteiksi siihen tarkoitukseen.

Pussita minicrip-pussiin ja kanna mukanasi! Tai sitten pistä kulhoon ja napsi sohvalla 😉 Suolaiset versiot ovat varmasti salaatin seassa ihana lisäys.