#aamiaiskutsu

Voiko olla inspiroivampaa tapa aloittaa päivä, kun herättyään ja puettuaan napata sateisen aamun apostolin kyyti; ratikka numero 3, ja matkata aamiaiselle jonkun tuntemattoman kotiin?

Näin minun päiväni lähti nimittäin eilen käyntiin. Saavuin ihanan valoisaan asuntoon, jossa tuoksui kahvi, keittiöstä kuului iloinen puheensorina, toisesta huoneesta vauvojen jokellus ja lasten nauru. ”Jätä vain takkisi tähän minulle. Haluatko kahvia? Istu alas vain.”

Kyseessä on Arlan #aamiaiskutsu -kampanja, jonka tavoitteena on rohkaista ihmisiä kutsumaan toisiaan aamiaiselle! Lähes puolet suomalaisista syö aamiaisensa nimittäin yksin. Yli 83% kuitenkin ilahtuisi, jos heidät kutsuttaisiin aamiaiselle. Tämä kävi ilmi Arlan teettämästä kyselystä, johon vastasi yhteensä 1000 suomalaista. Miksi yhteiset aamiaiset säästetään kiireettömiin viikonloppuihin, tai ne muunnetaan brunsseiksi, kun aamiaisen voisi ihan hyvin nauttia yhdessä myös arkiaamuisin?

Sain aamiaiskutsun naisen luokse, joka on mm. Arlan uusien maitopurkkien designin takana. Pöytä notkui herkullisesta tuorepuurosta, rapeareunaisesta leivästä, juustoista, tuoreista leivänpäällysistä, raikkaasta porkkanamehusta sekä muista herkuista kuten tuoreista viikunoista. Kahvia tarjoiltiin non-stoppina ja keskustelu muiden aamiaiselle osallistuneiden (lähinnä bloggaajien) kanssa löysi lopulta todella mielenkiintoisen ja kaikkia yhdistävän tekijän; oman toiminimen tai vastaavan yrityksen. Sain aamusta niin paljon potkua ja intoa päivään, ettei fiiliksellä ollut mitään rajaa kun lähdin kävelemään kohti seuraavaa pysäkkiä. Eilinen päivä olikin oikea hulivilipäivä, joka alkoi täydellisesti.

”Jos saisit kutsua yhden henkilön aamiaiselle kanssasi, kuka se olisi?”

Kyselyssä kävi ilmi, että moni haluaisi saada kutsun omalta puolisoltaan. Toisiksi mieluiten kutsu tulisi omalta ihastukselta tai kaverilta. Tässäpä oiva tilaisuus päästä viettämään kiireetön kahdenkeskeinen hetki sydänpamppailuaivokemiashokki-mielitietyn kanssa. Tie sydämeen kun luonnollisesti käy vatsan kautta 😉 Eikö olisikin jännittävää olla treffeillä heti aamusta ennen töihin tai kouluun lähtöä? Tai entä jos kutsuisit aamiaiselle vanhan ystävän, oman isäsi, opettajasi, työkaverisi, idolisi, tai vaikka rappunaapurin, jolle tulee hädin tuskin moikattua?

Lähden kampanjaan mukaan enemmän kuin mielelläni. Tänään on itseasiassa muuttopäivä, joten kunhan laatikot puretaan, uuteen kämppään kutsuu kernaasti vieraan kylään! Kampanjaan on lähtenyt mukaan myös mm. Jorma Uotinen, Pekka Hyysalo sekä Minttu Vesala. Katsokaapa vielä lopuksi Hyysalon hellyyttävä video, jossa hän kertoo kenet aikoo kutsua nauttimaan aamupalaa kanssaan :’)

Kenet minä aion kutsua? Sen paljastan sitten aikanaan! 😉

#aamiaiskutsu ei todellakaan ole pelkästään julkkisten ja bloggaajien juttu, vaan haasteeseen voi lähteä mukaan kaikki! Kyllä, myös sinä! Osallistuminen on helppoa:

-Kutsu joku aamiaiselle.
-Ota aamiaisesta kuva ja jaa se Instagramissa hashtagein #aamiaiskutsu sekä #omatagisi (esim. aamiaisen teema tai muu fiilistely)

Parhaat kuvat palkitaan viikottain Arlan ihanilla kesäyllätyksillä! Lue lisää Arlan sivuilta.

Let’s have breakfast together, shall we?