Ulkonäkökeskeinen treenaus

Tiedättekö, mikä on aika huvittavaa? Vuosi sitten ollessani reilusti kevyempi kuin nyt (puhutaan siis ajasta, jolloin en varsinaisesti kasvattanut lihasta, vaan liikuin muilla tavoin), sain jatkuvasti blogiini kommentteja tyyliin ”ootpa pullea”, ”oot pyöristynyt”, ”et edes näytä timmiltä”.

Nyt selkeästi ”isompana” noita kommentteja ei ole näkynyt eikä kuulunut laisinkaan. Vedän tästä sellaisen johtopäätöksen, että blogiin tulevilla negiskommenteilla ei ole välttämättä mitään tekemistä bloggaajan tai blogin kanssa. Ainoa asia, mitä niistä voi lukea on kommentin lähettäjän omat tuntemukset, jotka hän purkaa väärällä tavalla. Luulen, että noiden kommenttien lähettäjät tunsivat huonommuutta ja olisivat ehkä itse salaa halunneet olla myös tyytyväisiä kroppaansa, tai ehkä olla hieman hoikempia, joten he purkivat sen minuun, kun minä nyt satuin taas laukaisemaan nämä heidän tunteensa, joiden kanssa he luultavasti kamppailevat päivittäin.

Kun noita erittäin ”kypsiä” haukkumiskommentteja sateli, olin aivan raivoissani. En uskonut hetkeäkään sitä, mitä niissä sanottiin, mutta olin raivoissani tälle yhteiskunnalle. Sille, että on ok sanoa normaalipainoisia, jopa hoikkia ihmisiä pulleiksi, mutta kaikista eniten sille, että on täysin sallittua tulla heittämään kommenttia toisen ulkonäöstä, kun sitä ei kukaan kysynyt. Mikä pointti? Ymmärsin heti, että kuka tahansa heikompi olisi voinut hajota noista kommenteista ihan täysin ja kuva omasta kehosta olisi voinut vääristyä todella radikaalisti.

Kommentteja (ainakaan negatiivissävytteisiä) kropasta en ole sen koommin saanut, nyt kun olen hankkinut kunnolla lihaa luiden päälle, kunnes eilen kommenttiboksiin tuli tällainen viesti:

”En tiedä miten tämän asettelisin etten suututa ketään, mutta jännä huomata miten varsinkin virallisissa kuvissa moni teistä fitness-bloggaajista näytti jopa vähän tasapaksulta! (ehkä ny tajuan miksi salikissat aina poseeraa mitä ihmeellisimmissä asennoissa ja harvoin näkee ihan tavallista “tältä näytän edestä / sivulta ilman pullistelua”… toisaalta kaippa sitä itsekään ei ota niitä selfieitä ihan luonnollisimmillaan :DD) Ymmärrän että paksu käsivarsi ei teidän tapauksessa tarkoita allia vaan täyttä habaa, mutta häiritseekö tämä asia esim. itseäsi kun aiemmin olit pajunvitsamainen ja nykyään skrodempi? Tottakai on parempi olla fyysisesti hyvässä kunnossa kuin huonossa, mutta ihan noin pinnallisesti ulkonäön kannalta? :)”

Ymmärsin kommentin pointin, ja mielestäni se oli muotoiltu yllättävän onnistuneesti niin, että tuosta tuskin kukaan voi suuttua. Kuvakulma ja asento vaikuttavat ihan hurjan paljon siihen, miltä kroppa näyttää. Juuri siksihän esimerkiksi fitnesskilpailijat harjoittelevat erikseen poseeraamista. Oikealla asennolla saa aikaan halutun illuusion.

Mutta hei ihan oikeasti, haluatteko kuulla minun rehellisen mielipiteeni? Minulla ei tällä hetkellä ole oikeastaan hirveästi väliä sillä, mitä painan tai miltä kroppani näyttää. On niin paljon asioita, joita pidän tärkeämpänä, kuin sitä, näyttävätkö käsivarteni pulleilta, ja onko se ehtaa rasvaa vai onko se tiukkaa lihasta. Tiedän että kumoan tällä mielipiteelläni paljon aiempia sanomisiani, mutta näin ajattelen nykyään. En haluaisi, että minua kutsuttaisiin ”fitnessbloggaajaksi”, vaikka sana ”fitness” saatta blogissani silloin tällöin vilahdella. Kuten tiedätte, tykkään pumpata pakaroita ja fiilaan isoja hauiksia sekä leveitä selkiä, mutta paras osio niissä melkeinpä on se itse treeni, sekä se, kun se lihas tosiaan kasvaa. Jos alan alhaisen rasvaprosentin toivossa nipistelemään liikaa ruokavaliosta, se vie omalla kohdallani iloa treenistäkin kun olo muuttuu voimattomaksi.

Nykyään liikun, koska se antaa minulle hyvän olon. Nostan rautaa, koska se on masokistinen intohimoni ja haluan olla vahva. Syön terveellisesti, koska terveellinen ruoka maistuu sata kertaa paremmalta kuin epäterveellinen, ja se antaa minulle hyvän olon ja tekee minut onnelliseksi. Venyttelen ja huollan kehoa, koska se pitää minut vetreänä ja saa kehoni ja mieleni rentoutumaan. En laske kaloreita, vaan mietin optimaalisinta hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen suhdetta, sekä niiden laatua. Syödessäni mietin, mitä kehoni todella tarvitsee, enkä sitä, mikä on pienin määrä, millä se tulee toimeen. Käyn lenkillä ennen aamiaista, koska se herättelee sopivasti nälkää ja saa oloni tosi freesiksi koko loppu päiväksi. En siis aamucardioi ensisijaisesti polttaakseni rasvaa, vaikka ei siitä haittaa minun rasvaprosentissani olevalle ole. Syön illalla kevyesti, koska se takaa minulle paremmat unet ja virkeämmän aamun, en siksi että pelkään lihoavani yön aikana.

Olen löytänyt niin paljon tärkeämpiä syitä noudattaa elämäntapaani, ettei ulkonäkö tunnu niiden rinnalla enää niin hohdokkaalta. On huikeaa saada tekemisilleen syvempiä tarkoituksia, kuin pelkkä ulkokuori. Tottakai terveellisesti eläessä hyvä kroppa seuraa perässä ja pysyy mukana, mutta se on lähinnä vain bonusta. Haluan voida hyvin. Simply because when I feel good, I look good. Ei toisin päin. Ja siihen hyvinvointiin kuuluu ehdottomasti myös henkinen hyvinvointi. Jos minun tekee mieli dippailla taateleita maapähkinävoissa, niin minä teen niin. Jos tuntuu, että nyt on jätskin paikka, niin sitten se on lähdettävä benkkujenkkuostoksille. En tee siitä elämää suurempaa numeroa.

Kommenttiin vastatakseni: Ei häiritse. Minusta on kivaa olla vähän skrode 🙂 Olen nykyään nimittäin paljon onnellisempi ja hyvinvoivampi (ja omasta mielestäni myös paremman näköinen) kuin ”pajunvitsana”.

Olen aina ollut sitä mieltä, että kauneus tulee sisältä päin, ja luulen että tiedän nyt mitä se oikeasti tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että viihtyy omissa nahoissaan ja pitää itsestään parasta huolta. Se oikeasti näkyy ulospäin! Uskalla rakastaa kehoasi, niin se rakastaa sinua takaisin. Näin löydätte yhteisen balanssin ja alat näkemään elämässä paljon kauniita asioita, joilla ei ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa. Alat näkemään muut ihmiset eri tavalla ja huomaat että ihmiset, jotka ovat aidosti ystävällisiä toisille ja ovat sinut itsensä kanssa, ovat niitä kauniimpia. Ihmiset jotka välittävät toisista, eivätkä ota itseään liian vakavasti, ovat niitä kauniimpia.

Olen niin ylpeä kantaessani vuoden Aussome Feeling -voittoa, enkä Best Fitness Blog -titteliä. Haluan olla voittoni veroinen ja levittää hyvän olon ajatuksia. Toivon, että jonain päivänä naisten ei tarvitsisi katsella itsestä otettuja kuvia ja ajatella ”hyi että, kun näytän lihavalta.” Toivon ettei kukaan ajattele niin kenestäkään toisestakaan!

Pidetään hyvä fiilis yllä punttimisut! <3