Suolaiset rahkamuffinit

Tekeekö mieli jotain suolaista hyvää? Haluaisitko kuitenkin herkutella pastejoita ja piirakoita kevyemmin? Suolaisiin leivoksiin kuuluu olennaisesti runsas vehnäjauhon ja rasvan käyttö. Vaan eipä täällä blogissa! Kevyttä, rasvatonta ja proteiinipitoista herkkua suolaisen ystäville, olkaa hyvä!

Viikonloppuna järjestämäni brunssin suolaisen osuuden kuittasi nämä herkulliset muffinsit. Minun täytyy kertoa teille salaisuus! Teillä on ollut tämä resepti tiedossanne koko ajan, hihhih. Näissä muffinseissa on nimittäin käytetty tismalleen samaa taikinaa kuin aikaisemmin julkaisemassani rahkapizzassa! Sain päähäni kokeilla tuota loistavaa rahkapizzapohjaa muffinsien muodossa ja sehän toimi paremmin kuin itse pizzassa!

Parasta tässä reseptissä on ehkä se, että taikinan sekaan voi laittaa mitä tahansa suolaista (tai miksei vaikka makeaakin) ja lopputulos on herkullinen! Brunssilla tarjosin lohi- ja kanatäytteisiä muffinseja. Lihan lisäksi täytteenä oli myös sipulia, fetajuustoa ja paprikaa.

Allergikkojen tai muuta erikoisruokavaliota noudattavien muffnit voi merkata pienillä lipuilla!

Vielä kerran: superhelppo ohje!

Suolaiset rahkamuffinit

250g maitorahkaa
1 muna
1 dl jotain haluamaasi jauhoa (kuten: kaurajauhoja, ruisjauhoja, täysjyvävehnäjauhoja, spelttijauhoja… Itse pistin näihin muffinseihin 1/2 dl spelttijauhoja ja 1/2 dl ruisjauhoja. Toimii täydellisesti!)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
halutessasi yrttejä/muita mausteita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauhot keskenään ja erillisessä kulhossa muna, rahka ja suola keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita. Kaada taikina muffinsivuokiin, mielellään silikonisiin, ja täytä jokainen muffinsi syöjälle mieluisalla tavalla upottamalla taikinaan mitä vaan mieleen tulee! Voit myös sekoittaa täytteet taikinaan ennen vuokiin annostelua. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia! Anna jäähtyä ja muhia jääkaapissa pari tuntia ja koristele vaikkapa tuoreella rucolalla ja kirsikkatomaatin puolikkailla! Parhaimmillaan muffinit ovat seuraavana päivänä.

Nämä taisivat kiriä brunssin tarjoamuksista ykkössijalle.