Suussasulavan terveellinen mutakakku

Tehkää mitä tahansa elämällänne, mutta luvatkaa minulle yksi asia: kokeilette tätä mutakakkua. Ja tehkää se mieluiten jo tänään, sillä niin tehdessänne saatte maistella sitä jo huomenna, mutta jos huomenna ryhdytte hommiin, kadutte ettette tehneet sitä eilen. Tämä kakku tarvitsee nimittäin yhden yön unet jääkaapissa.

Sain inspiraatiota reseptiin alunperin brownie-reseptinä esiintyvästä ohjeesta Instagramista käyttäjältä (myös suomalainen!) @fitbyheart. Muuntelin sitä hieman ja mielestäni se oli enemmän mutakakkumainen. Blogissani esiintyy jo brownie-resepti, joten nyt oli aika mutakakulle!

Ihan oikeasti. Sain toissapäivänä postissa Olympukselta lahjaksi söpön uuden kameran (VIHDOIN MINULLA ON KAMERA! Kamerasta tulossa oma postauksensa myöhemmin!) ja meenasin kuvata 10 minuutin videopostauksen jossa vaan syön tätä mutakakkua ja ylistän sitä tuhansilla eri superlatiiveilla…

Monien blogiani lukevien allergikkojen tuskaisten kommenttien perusteella nyt tulee ne viimeiset ”jes” -huudot:

Resepti on:
-munaton
-maidoton (halutessaan)
-vegaani (halutessaan)
-banaaniton
-gluteeniton
-ja vieläpä raaka!

Kuinka?

Mudcaken ”se juttu” on ehdottomasti sen kosteus tai jopa märkyys. Miksi siis turhaan haihduttaa nesteitä uunissa, kun kakun voi suoraan tehdä raakaversiona jolloin mautkin pysyvät samana? Tämän reseptin salaisuus on myös sen helppous! Joka kerta onnistuu, sillä tarkkaavaisuutta vaativa paistovaihe jää välistä. Puhumattakaan kuumentamattoman ruoan ravintoaineista, jotka ovat säilyneet sellaisenaan!

Mikään kaloriton höttöherkku tämä ei kuitenkaan ole, sillä se on pakattu täyteen hyviä rasvoja jotka voitelevat kehoasi ja aivojasi sekä piristävät kummasti päiväkahvilla. Mä olen tällä hetkellä niin koukussa tähän reseptiin!

Mutakakku on myös todella muunneltavissa eri makumieltymysten mukaan. Pidätkö pähkinäisesta mausta? Voit valmistaa mutakakusta nutella-version! Etkö pidä pähkinöistä yhtään? Ei haittaa, saat pähkinän maun peitettyä täysin! Rakastatko kahvi-viboja herkuissa? Saat lisättyä kahvin aromin helposti tähän suklaaunelmaan (ohjeet reseptissä). Kaipaako sinun mielestäsi tunkkaiset suklaaleivonnaiset jotain raikasta? Raasta ihmeessä appelsiininkuorta joukkoon!

Mutakakku á la Kaisa

Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl raakakaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai kookossokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)

Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!

Healthy Mudcake

Layer 1
1/2 dl almonds or cashews
1/2 dl hazelnuts (or almonds or cashews if you don’t like nutella-ish flavor)
1 tbsp peanut butter (optional)
1 tbsp cacao
1/2 dl milk (or any other liquid)
1 dl (10 pieces) dates

Layer 2
1 avocado
3-4 tbsp cacao
1 tsp vanilla powder
4 tbsp sweetener (such as stevia)
2 tbsp honey
1.5 tbsp coconut oil

Mix the ingredients of the first layer with a handmixer. Make sure there’s no clumps. Be patient! If it doesn’t go puré, add couple tablespoons of milk or other liquid. Spread the paste on the bottom of a box (doesn’t have to be oven safe).

Mix the ingredients of the layer 2 with a handmixer. Spread that onto your first layer. Put it in the fridge overnight. Enjoy!


Koska yksi pala ei koskaan ole tarpeeksi…

PS. käykää tsekkaamassa kakusta kuvatut videot Instagramistani! Nimimerkki on kaisaminni. Mikäli kokeilette kakkua, tagatkaa se ihmeessä Instagramiin tagilla #thegoodmorning jotta pääsen ihailemaan tuotoksianne! 🙂

<3