fall in love

Syksy on kuin avocado. Se kehittyy ja kypsyy hitaasti, mutta ennen kuin ehdit huomatakaan sen paras aika on ohi. Tuskin olen ainoa joka on käynyt puristelemassa hedelmäkorin avocadoa monena päivänä peräkkäin, kunnes se lopulta on kypsä, mutta seuraavana päivänä jo pilalla. Valitettavasti lempivuodenaikani syksy tahtoo olla yhtä oikukas.

Yritän pysyä mahdollisimman valppaana ulkona vallitsevien olosuhteiden kanssa. Milloin puiden lehdet kellastuvat oikein kunnolla, ja milloin pensaat punottavat ja maata peittää värikäs lehtimatto? Pihlajat on jo ihan uskomattoman näköisiä…

Lehdet ”kypsyvät” niin salakavalasti! Ensin ne ovat kuin koivunlehdet juhannusvihdassa ja yks kaks ne on jo maassa. Monesti syksyn värikkäin aika on hetkessä ohi. Pysytään siis tarkkana kuin porkkanat. Mulla on sellainen fiilinki että ne parhaat päivät on lähellä… ne lähestyy… kovaa vauhtia… ja tiedättekö mitä sitten pitää tehdä? SITTEN PITÄÄ SYÖDÄ SE AVOCADO! Eli ottaa siitä lehti-ilotulituksesta kaikki irti: syyspiknikkeillä, kieriä lehtikasassa (tehkää etanatarkastus lehtiuinnin jälkeen), ottaa valokuvia, mätsätä huulipunan sävy värikkäisiin lehtiin, haistella aamuilmaa (syksy myös tuoksuu ihanimmalta värikkääseen aikaan) tai lähteä metsään ja ihmetellä luonnon kauneutta.

Silloin kuuluu kirjoittaa weheartitin hakukenttään ”autumn” ja huomata että pihallahan näyttää juuri samanlaiselta, ja mennä idyllisöimään sitä weheartit-maisemaa livenä. Aina se luonto jaksaa minut yllättää syksyisin. En koskaan muista että lehdet todella olivat näin neonpunaisia. Joidenkin mielestä luonto kuolee syksyllä, mutta minun mielestäni se oikeastaan herää henkiin! Ainakin noin niin kun visuaalisesti. Ajatella että lehdet ovat pihdanneet näitä kauniita värejä keväästä asti! Hyvää todella kannattaa odottaa.

Syksy tarjoaa myös dramaattisia sävyjä oranssia vieroksuville. Lilat siis vaan huuliin, sovit maisemaan mainiosti!

Kun lehdet sitten lopulta putoavat, ja tulee se niin kutsuttu ”loska”…. se on jo asia erikseen. Mutta keskitytään nyt tähän pikkuhiljaa hiipivään luonnon karnevaaliin. Lupaan kuuluttaa teille sen päivän, kun värit luonnossa ovat virallisesti kirkkaimmillaan, ettei se vaan mene keneltäkään ohi.

Kaunista maanantaita!