Näin minä juon teeni tästä lähtien

Hellurei!

Otan aiheeksi nyt todella kliseisen terveysjuoman, jonka terveyttä edistäviä vaikutuksia on kai edes turha luetella (niitä on paljon ja luulen että monet tietävät ne, voi toki googlettaa ellei tiedä), nimittäin vihreän teen.

Tuskimpa löytyy sellaista terveyteen keskittyvää blogia, joka ei olisi tehnyt postausta vihreästä teestä. Postauksessa on tietenkin listattu vihreän teen plussat ja teksti on rytmitetty kivasti ihanilla teekuppikuvilla. Lopuksi todetaan luontevasti että juokaa kaikki vihreää teetä, it’s good for you!

Siispä nostan nyt kissan pöydälle ja sanon suoraan, että olen varmaan terveysbloggaajista ainoa, joka ei pysty juomaan vihreää teetä nyrpistämättä nokkaansa. (Eipä se tosin varmaankaan yllättänyt, olenhan sisimmiltäni herkkuhiiri!) Jos olen vaikkapa todella kipeä ja jotain lämmintä on juotava, niin kyllähän sitä teetä nyt juo, lähinnä kurkun takia, mutta ei se kyllä ykkösenä ole mun fave hot drinks -listalla.

Olen ollut kahvikissa henkeen ja vereen since 14v. Muistan pari vuotta sitten, kun vihreän teen hyviä vaikutuksia toitotettiin joka tuutista ja päätin ryhtyä teenjuojaksi. Siis join aamulla aamuteen, iltapäivällä iltapäiväteen ja saatoimpa juoda vielä iltateenkin. Eihän se hyvältä maistunut, mutta vakuutin itselleni että kaikkeen tottuu. Kahvi oli siis pannassa (myös lääkärin määräyksestä väliaikaisesti). Äitini kummasteli joka kerta että ”tosta noin vaanko lopetit kahvin kittaamisen?” ja minä nyökyttelin tyytyväisenä. Mutta eihän mikään muutos tapahdu naps vaan! Mä ”retkahdin” kahviin vajaan viikon teetä juotuani, enkä enää koskaan palannut teehen.

No, miellytti vihreä tee makunystyröitä tai ei, sen terveysvaikutukset on ja pysyy. Mutta hei, siksihän mä bloggaan! Postauksen aiheena siis: Kuinka saada vihreä tee alas?

Olen napsinut nyt reilun puolen vuoden ajan joka päivä vihreäteekapseleita. Otan sellaisen aina ennen treeniä, jotta saan maksimoitua vireystilani. Kapselissa on vihreäteeuutetta, joka toimii periaatteessa samalla tavalla kuin itse tee.


En oikeastaan tiedä, mistä tämä koko tee-idea tuli, kaipa se johtuu alkavasta syksystä. Syksy on jotenkin sellainen teevuodenaika. Tiedättekös; villasukat, kaulahuivi, ulkona ropiseva sade, lämmin teekuppi…

Joka tapauksessa, olen havainnut että vihreä tee maistuu paljon paremmalta jääakappikylmänä! Päätin tehdä kotitekoisen jääteen vihreästä teestä, jota sitten voi juoda vaikkapa ruuan kanssa tai janoonsa. Tiedättekö niitä kaupan ”ice tea” -juomia, jotka ei kyllä maistu tippaakaan teeltä, mutta sokerilta senkin edestä. Ne toimivat osittain inspiraationa tässä drinksussa.

Ensin keitin n. 0,75 litraa vettä, annoin sen hieman jäähtyä välttääkseni kitkerän maun, ja lisäsin teepussit (4 kappaletta). Käytin muuten Clipperin luomuteetä, jota olen ostanut joskus aikoinaan Punnitse&Säästä -putiikista. Annoin pussejen olla vedessä kolmisen minuuttia. Samalla maustoin teen inkiväärillä ja kanelilla, makeutin muutamilla Stevia-puristeilla ja puristin kokonaisen limen mehun sekaan, jonka jälkeen pullotin teen söpöön mehupulloon. Säästääkseni jääkaapin voimia annoin sen ensin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, ja siirsin sen vasta sitten jääkaappiin. Mausteet painuvat pohjalle ja rauhallisesti lasiin kaataen pysyivät myös siellä. Toki teen voisi vielä siivilöidä mutta empä tällä kertaa viitsinyt.

Aika piristävää noin niinkun ruokajuomaksi! Myös aamulla herättyäni kulautin tyhjään vatsaan lasillisen. Melkein miellyttävään makuun (huom. melkein! puhumme nyt kuitenkin juomasta nimeltä vihreä tee…)  jää jollain tasolla koukkuun.Tuli mieleen, että juoma voisi toimia hiilihapotettuna vielä paremmin! Jos jollain on sellainen hauska ”limsakone” niin kokeilkaa ihmeessä!

Onko teillä omia, kylmiä tai kuumia teereseptejä, vai kuittaatteko vihreän teen terveysvaikutukset myöskin napsimalla uutetta? Entä mitä sanoo vihreän teen fanit, kuinka ”opitte” juomaan sitä?

Ihanaa alkanutta syksyä!