Mustikkaproteiinipiirakka

Osana brunssimenua meillä oli piirakkaa! Kun supersuosittua omenaproteiinipiirakkaa oli jo leiponut kyllästymiseen asti ja mustikoiden kukoistuskausi oli huipussaan, päätin vaihtaa omenoiden tilalle tuoreet ja kotimaiset mustikat. Piirakkapohjaan tuli myös joitain muutoksia. Tässä versiossa osa kaurahiutaleista on muun muassa korvattu ruisjauholla. Myös kaneli on jätetty mustikkaversiosta pois.

Mustikkaproteiinipiirakka

1dl ruisjauhoja1 dl kaurahiutaleita2 kauhallista (60g) vaniljaheraa1 tl kardemummaa1 tl leivinjauhetta1/2 tl suolaa
2 munaa (tai 4 valkuaista)2 todella kypsää banaania1/2 dl vettä1/2 dl maitorahkaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa/soseuta banaani ja lisää munat, vesi ja rahka joukkoon. Yhdistä kuiviin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voidellulle/leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja lisää päälle tuoreita mustikoita reippaalla kädellä. Paista hieman alle puoli tuntia. Tarkista välillä ettei piirakka paistu yli, muuten lopputulos on jonkin verran kovempi ja kuivempi. Piirakka on hyvä nostaa uunista pois vielä vähän kosteana. 

Piirakkaa voi nauttia kastikkeen kanssa, joka syntyy helposti maitorahkasta, maidosta ja makeutuksesta (tai proteiinijauheesta). Parasta piirakka on muhittuaan jääkaapissa joitain tunteja/yön yli.

Piirakan valmistusvaiheet on näkyvissä myös brunssivideolla, jonka näet täältä.

pusuja, Kaisa