Avocado-muna-pizza


Olisin ehdottomasti halunnut iskeä tän reseptin ”aamiaispizzat”-kategoriaan, mutta mulla ei sellaista valitettavasti ollut. Ainakaan vielä. Ehkä aamiaispizzareseptejä alkaa joskus tulemaan lisää, jolloin niille voi perustaa oman perheen, jippii!

En tiedä teistä, mutta itse tykkään aamulla syödä jotain makeaa, kuten pannukakkuja tai puuroa. Mikäli jotain suolaista syön, sen täytyy olla TODELLA hyvää. Tämä pizza täytti kaikki kriteerini. Avocadon ja kananmunan yhdistelmä on vaan lyömätön. Poikaystäväni sanoin: ”Tää on sun tuleva hittiresepti.”

Googlesta löytyy tälle aamiaispizzalle monia sovellutuksia, mutta melkeimpä jokaisessa pohjana käytetään tortillalättyä. Halusin kuitenkin valmistaa kaikki alusta asti itse pohjaa myöten, joten tässä tulee resepti jota ette muualta löydä! 😉

Aamiaisen lisäksi tämä ”pizza” on oivaa brunssiruokaa ja se esiintyykin uudessa videossani. Herkulliset valmistusvaiheet voi siis käydä tsekkaamassa pian myös brunssivideolta.

Avocado-muna-pizza  

Pohja:

2 valkuaista
1 reilu rkl ruisjauhoja
1 reilu rkl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl maitorahkaa
2 rkl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
suolaa
paprikajauhettaoreganoa

Avocadolevite:

1 pieni avocado
1 dl raejuustoa
sitruunan mehua
suolaa
pippuria

Päälle:

1 muna
basilikan lehtiä
sormisuolaa

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa. Tarkista että maku on tarpeeksi suolainen ja mausteinen. Kaada taikina oliiviöljytylle kuumalle pannulle ja paista kunnes pinta on hyytynyt kokonaan. Käännä lätty ympäri ja ruskista letun toinenkin puoli.

Levitteeseen muussaa avocado haarukalla, lisää raejuusto, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja tarkista maku. Siirrä pohja pannulta lautaselle ja levitä avocadolevite sen päälle.

Lopuksi paista muna oliiviöljytyllä pannulla rikkomatta keltuaista. Kun muna on keltuaista lukuun ottamatta kypsä, siirrä se pizzan päälle ja puhkaise keltuainen. Ripottele päälle vielä basilikanlehtiä ja sormisuolaa. Parasta nautittuna heti!

Avocado-egg-breakfast pizza

Bottom:

2 eggwhites
1 heeping tbsp whole wheat flour
1 heeping tbsp rye flour (or more whole wheat flour)
1 tbsp quark (could also try with plain yoghurt)
2 tbsp water
1/2 tsp baking powder
salt
red bellpepper powderoregano

Avocado spread:

1 small avocado
1 dl cottage cheese
lemon juice
salt
pepper

On top:

1 egg
basil leaves
finger salt

Mix all the ingredients for the bottom in a bowl. Fry in a pan with some olive oil until cooked. Flip, turn off the heat and let it sit for a while.

For the spread, mash the avocado, add the cottage cheese, lemon juice and spices. Remember to taste it! Add some more spices if needed. Spread it on your pizza.

And finally fry one egg without breaking the yolk. Slide the egg on your pizza and break the yolk. Drizzle some basil leaves, maybe some salt and you’re done! Enjoy!