Mansikkasuklaa-aamiaiskakku

Pirtsakkaa maanantaita ihanat!

Mun päivä sai tänään ihan huipun alun. Herätys oli soimassa 5:45. Vedin lenkkireleet päälle ja pinkaisin juoksemaan. Aurinko nousi ja taivas oli sininen. Yleensä jos menen lenkille ennen aamiaista, kävelen vaan reippaasti. Tänä aamuna mut sai kuitenkin juoksemaan eräs ruokaan liittyvä motiivi. Aamiainen oli edessä, ja jos ehtisin hoitaa lenkin parissa kymmenessä minuutissa, mulle jäisi aikaa valmistaa pikkasen enemmän aikaa vievä aamiaiskakku. Ja voi halleluja mikä motivaattori! Meikä viiletti loppujen lopuksi valtateiden yli, pusikoiden läpi, ojien kautta ja henkihieverissä ryntäsin kotona keittiöön: uuni päälle, ainekset kulhossa sekaisin, loota uuniin ja huh! Ehdin! Kakku ehtisi valmistua uunissa ja aikaa jäisi vielä sen syömiseen.

Sain nimittäin edellisiltana uuden idean viikonloppuna valmistamastani tiikerikakusta, mitä halusin heti kokeilla. Ihastuin tähän aamiaiskakkuideaan ja halusin kokeilla, pystyykö tämän luksusaamiaisen tuomaan myös arkeen. Näköjään pystyy! Aamiaiskakku on siitäkin syystä kätevä, että sen ollessa uunissa voi käydä vaikkapa suihkussa tai hoitaa muita aamutoimia.

Miksi kutsun sitä juuri AAMIAISkakuksi? Siksi, koska se kuullostaa idylliseltä. Lisäksi sen ainekset on aikalailla samat kuin puurossa, jota yleensä nautitaan aamulla. Hyvät naiset ja herrat, tässä tulee mansikkasuklaa-aamiaiskakku!

Pahoittelen huonoja kuvia. Nälkä oli kova ja aikaa rajallisesti. Söin muuten kevään ensimmäisen aamiaisen ulkona terassilla 🙂 Ja aurinko lämmitti ihanasti <3

 Raejuusto pilaa vähän esteettisyyttä, mutta laitoin tämän kuvan jotta näette hieman kakun koostumusta, NAM! Parhaalta se maistui kun otti lusikkaan molempia makuja samalla kertaa.

Mansikkasuklaa-aamiaiskakku

Mansikkataikina:
1/2 dl kaurahiutaleita
3-4 pakastemansikkaa ( TAI KESÄLLÄ SITTEN TUOREITA!!:) )1 valkuainenhippunen leivin- ja vaniljajauhetta
Suklaataikina:
1/2 dl kaurahiutaleita1 keltuainen1/2 dl maitoa2-3 rkl makeutusta (esim. Canderell Stevia Green, sokeriton siirappi, hunaja…)1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Muussaa mansikat ja lisää loput mansikkataikinan ainekset. Sekoita suklaataikinan ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Tarkista, että näiden taikinoiden koostumus on suunnilleen sama, eikä toinen ole huomattavasti löysempää/paksumpaa. Lisää maitoa/vettä tarvittaessa. Yhdistä taikinat uuninkestävässä kulhossa ja paista n. vartti!

Itse olin niin hädissäni siitä, ehtisikö kakku valmistua, että lisäsin vielä ruokalusikalliset vaniljaheraa kumpaankin taikinaan, jotta taikinoista tulisi kiinteämpää ja paistoaika lyhenisi. Voi siis kokeilla myös niinkin!
Aikaa syödä jäi loppujen lopulta ruhtinaalliset puoli tuntia. Mulle se on kyllä suhteellisen pieni aika, sillä en vaan pysty hotkimaan ruokaa! Koko nautinto jää ihan sivusuun kun keskittyy vaan tunkemaan ravintoa itseensä. Toisaalta, välillä sitä joutuu sellaiseenkin tilanteeseen, ja sillon ei muu auta kun ajatella ruokaa vaan pelkkänä polttoaineena ja unohtaa nautintoperiaate.

Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä aamulenkkeilijöille! 🙂 Tällä viikolla meitä hellii onneksi jo ennen kello kuutta nouseva aurinko! Palaan vielä myöhemmin saamani haasteen merkeissä 😉

x kaisa