Keksit on hyviä niin kauan kunnes ne paistetaan

Kerrankin keksitaikinaa saa syödä tarkoituksella! Vaikka myönnän kyllä sen, että suurin osa taikinan syömisen idylliä on juuri se kulhon koluaminen sormin…

Ostin mantelivoita ihan vaan vaihtelun vuoksi sen ainaisen maapähkinävoin tilalle. Paljon kalliimpaahan tämä voi on, mutta tajunnanräjäyttävän makuista! Ei ehkä lyö maapähkinävoita, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista ja aivan ihanaa vaihtelua. Mausta tuli mieleen jokin keksi, jota söin pienenä, mutta en saa mitenkään päähäni mikä. Onko kellään ideoita?

Ja kun se kerran keksiltä maistui, piti siitä jotain keksin tapaista vääntää. Taikinapalloja!


Keksitaikinapallot6 pientä palloa
50g mantelivoita (n. puoli desiä)15g (puolikas scoop) vaniljaheraproteiinijauhetta1 rkl hunajaa (tämän kerran ;))1 rkl chiasiemeniä1 rkl mantelijauhoa2 rkl rusinoita 
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Lisää mahdollisesti tilkka vettä, jotta taikinasta tulee tahmea ja muovailuvahan tyyppinen. Muovaile pieniä palloja ja laita jääkaappiin tekeytymään tunniksi. Odotusajalla voit siivota keittiön, pirauttaa kaverin kylään ja keittää kahvit!

Nämä palleroiset ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Kalorittomia ne eivät ole hyvien rasvojensa vuoksi, mutta NIIIIN hyviä! Täydellinen iltapäiväkahvitteluherkku.

Palataan pian! Jonkin raikkaan ja appelssiinisen kera… hmmm…. 😉

Siihen asti herkutelkaa näillä!

<3 kaisa