Nam, uunipuuroa!

Miksköhän aina sunnuntaiaamuna tuntuu että noniin, tässä tää viikonloppu sitten olikin ja huomenna takaisin arkeen. Tai en mä tiedä teistä, mutta mä aina ajattelen noin. Tänä aamuna kuitenkin tajusin että viikonlopusta on oikeastaan menny vasta 50%. Lauantai takana ja sunnuntai edessä. En oo koskaan ajatellut sitä tolla tavalla, jotenkin laskenu aina perjantain viikonloppuun mukaan vaikka sehän on ihan tavallinen arkipäivä? (pessimisti??) Ja niin sai tääkin päivä positiivisen alun! Tänään ois plääneissä body pump ja juoksu/kävelylenkki ja kelpaahan sitä tossa säässä!

Ja tottakai iso aamupala aloittamaan päivän!


Let’s dig in!!!

Tällä kertaa perinteistä ”makeaa” uunipuuroa sen pekonisen version sijaan 😀 Tätä uskaltaa kokeilla kaikki! 
Uunipuuro vaniljasydämellä
puolikas banaani1dl kaurahiutaleita1 dl soijamaitoa1dl vettäkaneliasuolaakardemummaa1 valkuainen1/4 tl leivinjauhetta
3 rkl raejuustoa1 rkl maitorahkaa/luonnonjugurttia1 rkl vaniljaheraa
1. Aseta uuni lämpenemään 225 asteeseen. Muussaa banaani uunin kestävässä kulhossa haarukalla tasaiseksi mössöksi. 
2. Lisää kaurahiutaleet, soijamaito, vesi ja mausteet (älä arastele suolan kanssa, se antaa kaurapuuroon niin paljon makua!) Sekoita. 
3. Laita kulho mikroon pariksi minuutiksi, niin kuin tekisit normipuuron. Kun puuro on kypsää, lisää valkuainen ja leivinjauhe. Sekoita. 
4. Sekoita raejuusto, maitorahka/luonnonjugurtti ja protskujauhe erillisessä kupissa. Tarkista maku. Upota vaniljatahna puuron keskiosaan ja iske loota uuniin!
5. Paista 15-30 minuuttia. 

Aikahaitari on siksi noin iso, että paistoaika riippuu ihan siitä haluaako puuron olevan löysää vai kiinteää sisältä. Itse annoin olla varmaankin n. 15-20 minuuttia. Mutta sitä parempaa se on mun mielestä mitä kiinteämpää! Nyt en vaan jaksanut oottaa enää yhtää pidempää kun maha kurni niin kovasti. 
En tiedä mistä johtuu, mutta uunissa valmistettu puuro on PALJON täyttävämpää kun hellalla/mikrossa tehty vaikka oliskin samat ainesosat. Viipaloin koko herkun päälle vielä banaania ja pistin (tottakai) nokareen maapähkinävoita.

Ihanaa aurinkoista onnellista sunnuntaita, huomenna sitten taas kiinni rutiiniin!!!

love, kaisa