Itsetehty mysli

Moni on kysynyt viime aikoina kuinka teen myslini. Tässä tämä nyt sitten tulisi. Tosin, sovellan joka kerta hieman. Satuin löytämään kuviakin viime syksyn myslistä. Vaikka omatekemää mysliä ei tekisikään E-koodejen ja sokerin välttämiseksi, on se vain ainutlaatuinen makuelämys! Sata kertaa parempaa kuin mikään kaupan tarjoama kaurahiutaleseos

Kotitekoinen herkkumysli
5dl kaurahiutaleita5dl ruishiutaleita2dl siemeniä (itse käytin kurpitsan-, pinjan-, aurongonkukan- ja pellavansiemeniä)3dl pähkinöitä (itse käytin saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja manteleita)kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan (omia lemppareita on rusinat, aprikoosi ja papaija)1/2 dl oliiviöljyä(3 rkl hunajaa)kaneliakardemummaainkivääriäripaus suolaa
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mikäli käytät hunajaa, kuumenna oliiviöljy ja hunaja pannulla yhtenäiseksi seokseksi (älä päästä kiehumaan asti). Jos haluat sokerittoman version, skippaa tämä vaihe.
2. Sekoita hiutaleet, pähkinät ja siemenet kulhossa. Lisää mausteita oman maun mukaan,  itse käytin ohjeessa mainittuja mausteita ja tuli tosi hyvää! Kaada ja asettele mysli pellille tasaisesti. Kaada öljy/öljyhunajaseos tasaisesti myslin päälle ja möyhi vähän, jotta jokainen saa varmasti öljyä osakseen. 
3. Paista n. 15 min. Voit käännellä välillä, jos siltä tuntuu. Vahdi mysliä koko paiston ajan, sillä pähkinät palavat helposti. Kun talon valtaa ihana paahdetun pähkinän tuoksu, mysli on valmista.
4. Anna myslin hieman jäähtyä ja lisää kuivatut hedelmät. Voila!