Mitä kaikkea puurosta?

Puuro – voi tuo suomalaisten ihastus ja inhokki. Kaurahiutaleet on ehkä maailman ihmeellisin raaka-aine. Miten niistä voi saada veteen yhdistämällä jotain niin taivaallista aikaiseksi? Ja nyt en puhu mistään peruspuurosta, vaan puurohan itsessään on niin tylsä että siinä on resurssit toteuttaa ihan mitä vaan. IHAN_MITÄ_VAAN. Ja kyllä, minulla on aikeissa myös yrittää keksiä resepti suolaiselle puurolle. Pekonipuuro? Broileripuuro? Näistä lisää myöhemmin 😉

Joka tapauksessa puuro inspiroi minua ja paljon, ja tässä ajattelin kertoa teille pieniä kikkakolmosia, joiden avulla saatte itsenne kiinni nuolemasta puurokulhon reunoja (that’s me every morning).Näin on paljon parempi! Päällä on chia-siemeniä, pekaanipähkinöitä, rusinoita ja maapähkinävoita.

Astetta parempi kaurapuuro

– Älä koskaan unohda suolaa! Se antaa puurolle sielun.
– Mikäli haluat makean puuron ilman sokeria, lisää siihen muussattua banaania valmistusvaiheessa.
– Jos puuron ravintoarvoja haluaa hieman nostaa lisäämällä siihen proteiinia, kannattaa rikkoa kananmunanvalkuainen valmiiseen puuroon. Se tekee puuron koostumuksestakin vähän paremman.
– Puuron päälle voi aina mättää hyvät lisukkeet, mutta OIKEASTI hyvä puuro syntyy sillä, että itse puuropohja on maukasta, sitä kannattaa siis maustaa; kanelia, suolaa, vaniljasokeria, inkivääriä, piparkakkumausteita, hunajaa, siirappia, kaakaojauhetta…
– Puuron kanssa voi syödä vaikka sun mitä! Kun marjat, hedelmät, hillot ja maito alkaa kyllästyttää, voi kokeilla vaikkapa siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, raejuustoa, maapähkinävoita(!!), gojimarjoja, maitorahkaa, jugurttia… vain taivas on rajana!
-Tämä saattaa olla jo kyllä henk.koht. mielipide, mutta puuro kannattaa syödä vähän jäähtyneenä, sillä lämpimänä/kuumana siitä on vaikea maistaa oikein mitään…
– Mikropuuro on nopea ja helppo, mutta on se hellalla keitetty vaan jostain syystä parempaa

– Puurosta saa kuohkeamman vatkaamalla sitä sähkövatkaimella

– Puuroa kannattaa rohkeasti kokeilla tehdä erilaisiin maitoihin, esim soija- tai mantelimaitoon. Se antaa puuroon ihan uutta makua. Tuli itseasiassa juuri tätä kirjoittaessani mieleen, että puuronhan voisi kokeilla tehdä myös sokeroimattomaan marjamehuun.

– Niille, jotka eivät sitä vielä tienneet: maapähkinävoi on luotu puurolle. Maistakaa, niin uskotte.

Mantelinen banaanipuuro
– kaurahiutaleita- banaania- mantelimaitoa- suolaa(-vaniljasokeria)
Muussaa banaani (jos teet yhden annoksen niin puolikas banaani) kunnolla mössöksi ja lisää joukkoon loput aineet ja kypsennä mikrossa tai liedellä. Ihan taivaallista! 

Bataattipuuro
-bataattia-kaurahiutaleita-maitoa/vettä-suolaa-kanelia
Leikkaa bataatti pieniksi paloiksi ja keitä vähässä vedessä, kunnes ovat pehmeitä ja ylikypsiä. Muussaa palaset veteen ja lisää muut aineet. Keittele kunnes valmista. Tää puuro pitää nälkää tosi pitkään!

Omenapuuro
-omena-kaurahiutaleita-maitoa/vettä-hunajaa-kanelia-suolaa
Kuori omena ja raasta se rasteeksi. Tee puuro niin kuin normaalisti sen tekisit, ja lisää raaste sekä muut ainekset sekaan. Hauduta/mikrota vielä, jotta omena kypsyy.

Mun vakiopuuro, mitä teen joka aamu on 1dl kaurahiutaleita, puolikas muussattu banaani, kanelia&suolaa, ja puolet nesteestä vettä ja puolet soija- tai mantelimaitoa. Toimii aina. Päällä on yleensä pähkinöitä ja siemeniä. Itse syön puuroni melko jämäkkänä, mutta siitähän saa kuinka lirua tai kuinka kökköistä itse haluaakaan!

Oon jotenkin jäänyt tohon banaanipuuron makeuteen koukkuun. Kerran jouduin tekemään puuron ilman banaania ja eihän se miltään maistunut! Siinä hetkessä ymmärsin kaikkia niitä pieniä lapsia jotka kiukuttelevat kun joutuvat syömään aamupuuronsa. Mautonta velliä. En malta odottaa että mulla on lapsia, teen niille sellaisia herkkupuuroja että!!

rakkaudella kaisa, tuleva äiti