Bataattimuffinsit


Leivon paljon muffinseja. Ne on ehkä helpoin leipomus toteuttaa ilman rasvaa ja jauhoja, sillä muffinsimaisen koostumuksen saa helposti taiottua kasviksilla, kuten kukkakaalilla tai kesäkurpitsalla. On kuitenkin eräs resepti, johon palaan aina, kun haluan olla varma lopputuloksesta. Nämä muffinsit ei voi epäonnistua! Bataatti tuo juuri sopivan makeuden ja kosteuden, eikä lopputuloksesta silti voi arvata koko bataatin olemassaoloa! 

Bataattimuffinsit maapähkinävoisydämellä

140g kypsennettyä, muussattua bataattia
2 munanvalkuaista3/4 kauhallista (n. 23 grammaa) vaniljaheraa (tai mitä tahansa muuta makua)1/2 tl leivinjauhetta1tl kaneliamaapähkinävoita
1. Sekoita proteiinijauhe muussattuun bataattiin. Lisää munanvalkuaiset. Sekoita.2. Lisää leivinjauhe ja kaneli. Sekoita3. Asettele taikina muffinsivuokiin. Paina teelusikallinen (tai enemmän) maapähkinävoita jokaiseen muffinsiin ja koristele halutessasi manteleilla/mantelirouheella. 4. Paista 190 asteessa n. 20 minuuttia.
Noin 70 kaloria per muffinsi, riippuen paljon käytit maapähkinävoita. Ilman maapähkinävoita 50kcal/muffinssi. Hope you like it!

<3 kaisa