Banskalaiset


Ranskalaisia ja lanskalaisia, nyt myös banskalaisia! 
Päätimpä tänä iltana kokeilla tehdä bataatista ranskalaisia, ja nehän oli aivan taivaallisia. Ajattelin, että maailman on saatava tietää näistä NYT, HETI.  Siispä juoksin heti koneen ääreen blogia päivittelemään. Bataatin makuhan on kypsennettäessä todella makea, joten kun niitä suolataan, syntyy tämä ah-niin-ihana ja aina toimiva suolaisen ja makean yhdistelmä. Nuo itse banskalaiset saattavat olla ihan vanha juttu jo, mutta tuo ihana hapanimelä dippi kyllä kruunasi kaiken. Hauskaa, sillä tein sen aineksista, mitä satuin jääkaapista löytämään, mutta niin kai ne parhaat reseptit syntyvät! Tämän ”iltapalan” jälkeen oli kyllä sellanen fiilis, että olis ravintolassa syönyt. Tuli melkein syyllinen olo, HA! Mutta kuten aina, tämäkin ateria on sekä maistuva, että terveellinen!

Banskalaiset
1 bataatti1rkl oliiviöljyärosmariiniasormisuolaagrillausmaustetta

1. Pese ja suikaloi bataatti ranskalaisten kokoisiksi suikaleiksi. 2. Öljyä uunivuoka tai muu suuri kulho, ja heitä raa’at banskikset sekaan. Sekoita kunnolla käsiä käyttäen ”möyhentämällä”3. Ripottele mausteita mielesi mukaan päälle ja möyhennä taas.4. Kaada öljyiset ja mausteiset banskikset pellille ja erottele ne niin, ettei kukaan ole kenenkään päällä5. Uuniin 220 asteeseen 15 minuutiksi, jonka jälkeen banskikset kääntävät kylkeään, ja paistuvat vielä 10 minuuttia
Voila! Mausteita voi lisätä vielä paiston jälkeenkin, mikäli ne sitä vaatiivat.

Sweet&sour dippi
luonnonjugurttialimen/sitruunan mehuaveitsenkärjellinen sinappiasäilöttyjä inkiväärisuikaleita (oli jäänyt sushi-iltamista)pippuriarosmariiniahyppysellinen steviaa/muuta makeutusta

Pilko inkiväärisuikale(et) pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki keskenään. SO FRESH!