weekend

Kolme tuntia ja viisitoista minuuttia.
Sen verran meni meillä hurautella taksilla perjantaina Helsingistä Luukkiin Weekend festivaleille. Siinähän se tosiaan meni, Kovasen vieressä kävellessä, kun ei jaksanut kokoaikaa istua. Pystyi kipaista kaupassakin eikä taksi ollut takaisin tullessa liikkunut kuin kaksi metriä. Onneksi oli tilausajo, taksimittari olisi perillä voinut olla muuten ihan mielenkiintoisissa lukemissa.

Itse festareilla ehdittiin olla muutama tunti. Se meni enimmäkseen juodessa kaljaa siihen ketutukseen mikä oli pikkuhiljaa syntynyt kolmen tunnin menomatkalla. Voi olisinpa vain tiennyt mitä tulevan piti. Maailmanloppu?

pirskeiden loputtua lähdimme nimittäin etsimään pienelle kymmenen hengen porukallemme tilaustaksiamme. Kovaselta olin saanut kartan sijainnista, mutta en minä- eikä kukaan muukaan siitä mitään selvää saanut. Päättömästi vaelsimme siellä pilkkopimeässä pellolla, tuhannet ihmiset sekoilivat ympärillä, kännyköissä paskempi verkko kuin meren pohjassa. Lopulta tunnin haahuilemisen ja parin märän pellon jälkeen olin onnistunut hukkaamaan kaikki muut paitsi yhden ihmisen seurueestamme. Lopulta me kaksi löysimme sitten sen taksimmekin (onneksi se oli odottanut) Nyt piti vain etsiä loput kahdeksan!

Pysäköimme taksin läheiselle bussipysäkille ja välitimme viestin Helsingin kautta sijainnistamme (puhelimella pystyi soittamaan vain ihmiselle joka ei ollut lähelläkään aluetta). ja jäimme odottelemaan. Minä kaivoin etanoita litimäristä lenkkareistani, samalla kun joka ikinen taksistamme ohi kulkeva yritti päästä kyytiin. Jotkut taisivat oikeasti matkustaa jonkin matkaa katollammekin. Voi niitä uskomattomia tarjouksia mitä sitä kuuli, oltiin valmiita maksamaan kyydistä sitten seteleillä tai jollain ihan muilla avuilla. Vähän nauratti.
Toisen tunnin odottelun jälkeen oli vihdoin kaikki sankarit kasassa ja ilta jatkui vielä Helsingissäkin. Loppujen lopuksi meillä oli aika hauskaa ja jos ei muuta niin mielenkiintoinen kokemushan tuo. Tulen muistamaan tämän päivän siitä että istuin suurimman osan siitä taksissa.

Seuraavana päivänä oli vuorossa Tampere. Leinan kanssa pääsimme paikalle vasta illalla yhdentoista aikoihin ja suuntasimme suoraan blockfestien jatkoille Miami yökerhoon. Siellä oli hauskaa.