Vihreää.

Heräsin juuri ja jälleen hieman hämmentävästä unesta. Sanokaa, että joku muukin näkee yhtä vinksahtaneita kummitusunia?

Unessani en ensin nähnyt niitä. Näin vain leijuvia tavaroita, outoja valoja ja kuulin kummallista ääntä. Oikeassa elämässä olisin luultavasti juossut kirkuen hyvin kauas pois, ehkä jopa hypännyt parvekkeelta, mutta nyt olin vaan että hitsi älkää viitsikö, yritän katsoa telkkaria.

Hetken päästä hahmotin, että lentävät valopallot olivatkin kokispullon kokoisia ihmisiä. Yksi niistä – masentuneen näköinen ruipelo miesnuorukainen leijaili luokseni ja kertoi, että hänen muumitarinansa on pahasti kesken. Mikä ihmeen muumitarina?

Kävi ilmi, että ennen kuin kummitukset saavuttaisivat ikuisen rauhan ja poistuisivat tuonpuoleiseen, he joutuivat kirjoittamaan muumilaakson tarinat alusta loppuun. Kummitus näytti minulle jollain oudolla hologrammi tyylillä missä kohtaa muumeja oli ja voi pientä, kun muumipeikkokaan ei ollut edes syntynyt, muumitalo oli vasta yksikerroksinen ja laaksossa vilisi jotain ihan outoja hemuleita. Kerroin kummitukselle, että ei hätää me voisimme katsoa muumeja telkkarista niin hän pääsisi nopeasti tarinaan taas kiinni. Mutta kun laitoin telkkarin päälle lävähti ruutuun salkkareiden Ismo pesäpallomailan kanssa ja kummitus säikähti ja katosi.

Kun muutaman päivän päästä kummituspoika palasi ja katsoimme onnistuneesti tällä kertaa oikeaa ohjelmaa, kysyin miksi hän on muumeissaan niin jäljessä. Kummitus kertoi, ettei ole ehtinyt paneutua tarinaan, koska on joutunut juosta niin monissa isyystesteissä. Hämmentyneenä kysyin, että mitä ihmettä hän tarkoittaa ja tämä kertoi, että on vain saattanut niin monia kummitustyttöjä viimeaikoina raskaaksi ja kohautti olkapäitään pää painuksissa. En viitsinyt udella enempää joten jatkoin muumien tuijottamista tämän oudon kummituspojan istuessa polvellani.

Sellaista alitajunnassani tällä kertaa.

Eilen olin niin kevät tunnelmissa, että kaivoin vihreät housut kaapista ja yritin piristää, muutoin perus mustaa asuani. Ballerinoissa tuli ihan vähän kylmä, mutta enpähän sentään ollut jo shortseissa ja t-paidassa niin kuin mm. monet miehet tuolla jo kirmasivat.