VAPPUMUISTOJA

Kaupallinen yhteistyö Hartwall / Happy Joe*

 

• Lapsena tuo työväen juhlapäivä tarkoitti valinnanvaikeutta vappupallon kohdalla. Aina oli se jokin tietty pallo mikä oli ”in” ja sitä metskattiin torilla serpentiinit liehuen kaualla. Vapun jälkeen pallo leijui huoneen nurkassa ikuisuuksia, kunnes luhistui lopulta kohti lattiaa ja sen roskiin heittäminen tuntui aina ihan yhtä vaikealta. Myös spraypulloista ruiskutettava erivärinen vaahtonauha oli kova sana. Muistan vieläkin miltä ne haisivat!

• Teiniaikoina vappu vasta olikin erityistä juhlaa! Silloin sitä jaksoi vielä nauttia tuosta ihmishulinasta ja puistohengailuista ilman vessoja. Muistanko ihan väärin, mutta eikö tuohon aikaan vappuna ollut lähes aina paljon parempi sää?

• Myöhemmin kuvioihin tuli perinteinen kaivaripiknik. Siidereitä ja mansikoita. Perunasalaattia ja tippaleipiä mutusteltiin viltillä säästä huolimatta.

• Tähän aikaan oli myös perinteenä kaveriporukalla tuoda isot kaiuttimet puistolaitaan ja siinä tanssittiin ja juhlittiin isolla joukolla monta tuntia.

• Epävakaaseen säähän ja kajareiden roudaamiseen kyllästyneinä siirryimme sisätiloihin ja vietimme pariskuntien kesken vappulounaista aina eri ravintoloissa. Pakko myöntää, että tämä oli ehkä itselleni mieluisin tapa viettää vappua. Hyvällä porukalla, mutta ei säiden armoilla.

• Nykypäivänä parisuhdetilanteet ovat muuttuneet ja porukka hajaantunut jonkin verran. Ensimmäistä kertaa edessä on vappu ilman perinteitä. Ei vappulounasta, piknikiä tai tiettyjä juhlia. Suunnitelmissa on sen sijaan järjestää brunssi meillä! Tarjolla pientä purtavaa ja jääkaappi täynnä Happy Joe –siidereitä, mikä on hyvä juhlajuoma ja parasta tarjoiltuna todella kylmänä. Valmistuksessa on käytetty suodattamatonta omenamehua, joten se on ihanasti luonnollisen omenan makuinen. Ehkä tästä tulee uusi perinne, ken tietää, mutta nyt mennään vaan virran mukana ja kippistellään näillä siidereillä keväälle ja ystäville.

 

Nauttikaa vapusta <3

 

Photos: Kira Kosonen