Roskiksesta kaivettu

Tiedättekö sen tunteen kun kansio, (missä on muutama sata kuvaa. Sata todella tärkeää, tai hyvää kuvaa) vain katoaa?
Työpöydällä sen paikalla on tyhjä läntti eikä kansio todellakaan ole siellä roskakorissa, ei jonkun muun kansion sisällä piilossa, tai missään muuallakaan. Ei löydy muistikortilta, tikulta, levyltä ei mistään. Kadonnut.

Sen tunteen kun tekisi mieli heittää tietokone seinään ja itkeä.

Näin minulle kävi eilen.
Olin viime viikolla tehnyt kaksi paitaa. Tai, no painanut niihin tekstin/kuvion. Paitojen tekemiseen meni muutama tunti ja olin innoissani kuvannut koko prosessin. Kun paidat olivat valmiit olin kuvannut ne päälläni ja siinä oli mennyt varmaan vielä kolmas tunti. Ajattelin saatuani ne kaikki liki 300 kuvaa koneelleni että tästä tulee varmasti hyvä postaus.

Eilen kun aloittelin tekemään sitä ”hyvää postausta” hyvän postuksen kansio oli kadonnut ja näin päästään taas siihen pisteeseen mistä muutama rivi ylöspäin puhuinkin.

Mutta, (onneksi tässä tarinassa on mutta). En suostunut luovuttamaan. Olin niin raivoissani kadonneelle kansiolle, että googletin keinon löytää sellainen takaisin ja näin minulle aukeni kokonaan uusi palautusohjelmien ihmeellinen maailma. En ihan oikeasti tiennyt että sellaisia on olemassa, tai ainakaan että tällainen tavallinen tallaaja osaisi niitä käyttää. Mutta minä käytin! Latasin jonkun ihmeen Renee Undeleter—ohjelman enkä tajunnut siitä mitään, mutta jotenkin onnistuin saamaan ohjelman kautta jostain salaisesta roskakorista n. miljoona kadonnutta tiedostoa – miljoonassa eri kansiossa tietysti. Jokaisessa niistä oli pitkän tirkistelyn jälkeen havaittavissa n.2-10 kuvaa tästä kadonneesta kansiostani.
Minulla meni tietojen palauttamiseen oikeasti n. kaksi tuntia. (osittaiin siksi ,että en aluksi hoksannut että tiedot pystyi palauttamaan vain ulkoiselle kovalevylle).
Mutta olin niin onnellinen kun löysin ne, tai ainakin osan ja ihan vain siksi omistan nyt kokonaisen postauksen näille kahdelle urhealle jälleen löydetylle roskiksesta kaivetulle kuvalle.

Postaus itse paidoista tulee myöhemmin.