Ripsipidennykset

Paljon tulee teiltä kysymyksiä ripsipidennyksistäni ja niihin liittyvästä hoidosta.
En leiki kosmetologia, tai alan experttiä, mutta tässä on minun muutaman vuoden kokemuksellani ja ripsien tekijöiltä saamillani vastauksilla kyhätty selonteko-pläjäys ripsipidennyksistä.

Ensimmäisen kerran laitoin ripset melkein kolme vuotta sitten. Siihen aikaan nämä räpsyttimet olivat täysin kysymysmerkki suurimmalle osalle ihmisistä. Vain yhdellä tutullani oli sellaiset ja hänen ystävänsä teki pidennyksiä kotonaan. Päätin kokeilla. Ajattelin pitäväni niitä vain sen yhden kerran ja ottavanai ehkä kesällä uudestaan.
Jäin aikalailla koukkuun ja ripset ovat kyllä olleet siitä asti.

Eipä mennyt kauaa kun ystävänikin, jotka muuten kutsuivat näitä ripsiä "hämähäkin jaloiksi" ottivat kaikki myös pidennykset. No, nyt on hämähäkinjalat myös äidilläni ja ystävieni äideillä.

Näistä onkin tainut tulla monelle myös, ei niin paljon ulkonäöstään välittävälle, arjen pelastus kun meikkiä ei pidennykisen jälkeen tarvitse juurikaan yhtään.

Omani kävin huoltamssa eilen.

Risieä olen laitattanut muutamassa eri paikassa ja kaikissa on ollut suuria eroja. On eri tekniikkaa, eri ripsiä ja eri liimaa. Pitkään kävin ruoholahdessa sijaitsevassa salongissa, mutta sitten heillä vaihtui liima ja ripset eivät pysyneet mielestäni enää niin hyvin.
Kuitenkin vaikka tekijä ja muut puitteet olisivatkin kohdillaan, ei aina oma ripsi sovellu pidennyksille. Oma ripsi voi olla liian hento, tai olen jopa kuullut, että väärän mallinen, niin että ripsiä on vaikea laittaa. Liimalla taitaa olla myös suurta merkitystä. Joten, jos siis sinulla on hyvät omat ripset, olet löytänyt taitavan tekijän, joka vielä käyttää hyvää liimaa. Taidat olla aika onnekas tässä pienessä naisten turhamaisessa maailmassa 🙂

Otin vähän selvää mitä kaikkea saat (jos vaohtoehtoja on tarjolla)
ripsiisi valita, kun käyt pidennykset hankkimassa.

-Ensimmäisenä tietysti pituus.
7mm- 15mm. Itse olen käyttänyt 11-13. Nyt minulla on 13mm.
-Paksuus.
0,15 0,20 tai 0,25. Minulla on 0,20. Myöhemmin saatan ottaa paksumpaa, jos sitä on saatavailla haluamassani pituudessa myös.
-Kaarevuus.
J=suora C=kaareva D=todella kaareva. Minulla on C kaarevuutta.

Ja tältä 13mm0,20C koodipätkä siis näyttää.

 

 

Minulla ripset pysyvät hyvin. Huollan niitä n.4viikon välein. Joskus on voinut mennä kuusikin viikkoa ilman huoltoa. Tarvitsemasi huollon väli riippuu ihan omista ripsistä (ja niistä kaikista muista miljoonasta pikkutekijästä) Yleisin huoltoväli on 3-4vk.

Itse pystyy myös vaikuttamaan ripsien kestävyyteen siinä miten paljon altistaa niitä rasitukselle /hinkkaukselle.
Esimmäisenä 24 tunnin aikana jolloin liima kuivuu pitäisi välttää:
-suihkussa käyntiä
-kuumuutta,höyryä,saunaa ja hankausta
-kyljelläään, vatsallaan nukkumista
-kemikaalisia käsittelyjä

Myöhemmin pitäisi vielä muistaa nämä seikat jotka heikentävät kiinnitystä, liuottavat liimasidosta ja aiheuttavat pidennyksien tippumisen:
-hankaus
-öljypohjaiseten tuotteiden käyttäminen ripsissä, tai lähellä ripsiä (silmävoiteet/seerumit,vaseliini, puhdistusaineet)
-vedenkestävät meikkituotteet
-ripsikihartimien käyttö

Alan kuulostaa jo ihan joltain ripsinatsilta 😀

 

Hinnat vaihtelevat paikan mukaan. Minull aon yleensä huolto maksanut 40-60€  Ja ripsien ensimmäinen laitto 120€

Aikaisemmat vuodet ripsihuollossa on ollut aika epämukavaa, en tiedä mitä silloinen kosmetologi teki, mutta se sattui. Silmät vuosivat aina kuin niagranputous ja sai kokoajan jännittää milloin taas nipistää. Huoltaminenkin kesti lähemmäs kaksi tuntia. Olin ihan ällikällä lyöty kun vaihdoin uuteen paikkaan ja nukuin koko (vain tunnin) kestävän huollon ajan! En tuntenut mitään 🙂