Prahassa

Vaikea kolmen päivän pikavisiitin jälkeen leikkiä Prahan matkaopasta, mutta tässä nyt epämääräisiä selostuksia ja omia mielipiteitäni kyseisestä kaupungista.

Ruoka oli hyvää. Suurimmasta osasta ravintoloista missä söimme (enkä tietysti muista yhdenkään nimeä) lähdettiin tyytyväisinä ja kylläisinä pois.

 

 

 

 

 

Tietääkseni Tsekkiläinen ruoka on kovin lihapohjaista, joten kannattaa ehkä ainakin kerran syödä kunnon pihvit tai makkarat, ei voi mennä ihan pieleen ja makkaroista puheenollen, arvatkaa paljonko tykästyin paikallisiin hodareihin! Hodarista tykkääminen ei ehkä ole vaikein asia, mutta tässä olikin jujuna se, että löytyi hapankaalia ja oli kolmea eri ketsuppia, makusinappeja ja muutamaa erilaista majoneesiakin! Niitä sitten sekottelin sämpyläni väliin onnellisella ja runsaalla otteella- kerrankin kun sai laittaa itse! Kävin vielä täyttämässä ehkä jokatoisen haukun jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yöelämä.

 

Tästä minulla pitäisi olla jotain sanottavaa, koska kovasti juhlimme, mutta ei kyllä tullut käytyä missään mainittavan arvoisessa paikassa. 
Tosin mainitsen silti:
50kerroksinen yökerhounelma (oikeasti 5 kerroksinen, muka Euroopan suurin ja kamala läävä) oli (miten sen nyt sanoisi) miltei psykedeelinen kokemus.
Jokainen kerros oli toistaan kauheampi, rumempi ja oudompi. Kaikista niistä löytyi jokin outo patasas, valohuone, höyrysade, häkki, valoseinä, robotti, puu, tai vaikka kylpyamme.
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Älkää ehkä menkö tuonne.
Antaisin mielelläni tilalle paremman vaihtoehdon, mutta totuus on se, että olimme koko reissun aivan eksyksissä. Yritimme löytää kolmena iltana erästä tiettyä ravintolaa, mutta kiersimme valehtelematta kymmeniä kertoja ympyrää, kuin sokeat ankanpojat jonossa.
Viimeisenä iltana löysimme etsimämme. Pieni kuubalaishenkinen, äänekäs, mutta tunnelmallinen ravintola. Tilasimme seurueemme synttärisankarille synttäridrinkin tietämättä, että se kannetaan pöytään sädetikkujen ja koko baarissa soivan onnittelulaulun myötä. Sääliksi kävi niitä jotka tanssia yrittivät, nimittäin emme jättäneet suinkaan tämän tilaamista vain yhteen kertaan ja joka tilauksella sama happy birthday- lattari versio keskeytti tanssivan kansan kiusallisen pitkäksi ajaksi.
 
 
 
Ostokset. Hyvin yllättävää, mutta niitä ei paljon tullut tehtyä. 
Prahan keskustan ostoskadulla löytyi kaikki perus liikkeet: hm, mango, zara jne, mutta minä joka halusin koluta mielummin Bershkan, Srtradivariuksen ja Pull&Bearin jouduin lähtemään ostoskeskukseen, koska kyseisiä liikkeitä en näkynyt keskustan kaduilla missään.

Arkady Pankrac- ostoskeskus osoittautuikin käteväksi valinnaksi, koska se sijaitsi lähellä keskustaa (muutama pysäkki metrolla, tai alle 10 min taksilla) ja  liikkeiden valikoima oli laaja ja hyvä.
Ostin mekon, takin ja kuvassa olevan neuleen.
 

 

Kaiken kaikkiaan tulin siihen tulokseen, että Praha on näkemisen arvoinen kaupunki.
Lyhyt lentomatka, hintataso melko alhainen, hyvää ruokaa, kivat ostosmahdollisuudet ja kauniita nähtävyyksiä.
Melko kattava paketti.
Nyt joudun lähtemään töihin, mutta ettei vaan postaus jäisi lyhyeksi lisään vielä ihan muutaman kuvan.

 

 

 

Vuoden parhaat rusketusraidat

 

 

 

Panorama

 

 

pakollinen istun suihkulähteellä- kuva

 

 

Pakollinen kiipeän kännissä patsaaseen- kuva

 

 

Palava passion, kätevä, kun ei sammunut ja ripset paloi pilliä imiessä.

 

 

 

fly boys

 

 

 

katto.

 

 

Ja se oli siinä.