Pitsihelmoja ja Dubain tapoja

Olettekin ehkä huomanneet hamstraustaitoni erilaisia ranta-asuja kohtaan? Kimonoja, tunikoita, saronkeja. Voisin kai pukeutua niihin joka päivä ja asua rannalla. Liihotella pitkin päiviä pitsikimonon helma hiekkaa laahaten, halailla palmuja ja näyttää lähinnä joltain puumorsiamelta. Unohtaa kiireet, varmaan oman päänikin ja ilmeisesti kaikki tavarat.

Tuona pitsihelmaisena rantapäivänä unohdin aurinkolasini useiksi tunneiksi palmun alle pusikkoon. Ihmiselle joka on tarkka tavaroistaan, eikä koskaan oikein hukkaa mitään, oli näköjään Dubaissa helpompi hävitellä tavaroita.
Johtuiko hajamielisyys siitä että Dubai tuntui niin turvalliselta?

Unohdettiin jopa puhelin Uberiin, mutta onneksi se palautettiin ja aurinkolasitkin löytyivät lepäilemästä tasan siinä kohtaa, mihin ne olin jättänytkin. 
Tuntui, ettei hotellialueellamme tarvinnut miettiä paljonkaan..  oikeastaan mitään. Henkilökuntaa oli enemmän kuin tarpeeksi, valvonta tarkkaa. Tulijat ja menijät hotellilla ja rannalla kirjattiin ylös. Allekirjoituksia ja huoneen numeroa kyseltiin jatkuvasti, mutta tulipahan ainakin olo, että ei näiltä varmaan kovin montaa henkilö hiivi ohi. Maalaisjärki aina päässä, mutta selvästi sekin täällä hieman enemmän lomalla.

 

Dubai on tunnetusti todella turvallinen kaupunki ja sellainen olo oli myös hotellin ulkopuolella. Turvallisuutta ja siisteyttä Dubaihin luovat varmasti maan säännöt. Rangaistukset rikoksista ovat kovia ja lait melko ankaria. Alkoholin myynti on rajoitettua, eikä julkisella paikalla kuulemma sovi näyttäytyä päihtyneenä.

Onhan sitä tietysti kaikella varjopuolensa ja varmasti sattuu ja tapahtuu täälläkin. Muutamia turistitarinoita kuullut ja muistissa otsikot tapauksista, missä uhrit itse ovat joutuneet tuomiouhan alle. Konservatiiviset lait ovat aiheuttaneet tilanteita ja väärinkäsityksiä. Tapoja ja lakeja mitkä poikkeavat paljon omistamme.

Entä se Ikuinen pukeutumiskysymys? Itse yllätyin ensikertalaisena kuinka paljon näin kaupungilla toppeihin ja shortseihin pukeutuneita turisteja, minimekkoja ja napapaitoja. Osaako joku asiasta enemmän tietävä kertoa, onko pukeutumissääntö oikeasti niin paljon löyhtynyt, vaiko vain siitä tietämys? Itse pelasin hotellin ulkopuolella varmanpäälle ja tunsin oloni paljon mukavammaksi maan tapoja kunnioittaen, olkapäät ja polvet peitettynä.

 

Tunic – Lindex
Bikinis – H&M
 

Photos – Eevi

 

Instagram – juliatoivola
Snapchat – juliatoivola
Facebook – JULIA Toivola