PIKKUPURTAVAA JUHLIIN

 

Pikkujoulukausi on täällä ja kaikenmaailman hippohiihtoja joka nurkan takana. Cosmosta pyydettiin tekemään tämän kuun lehteen pikkupurtavaa juhliin ja halusin hieman poiketa siitä mitä ehkä perinteisesti näin joulun alla juhlissa tarjotaan.

Ah, rakastan erityisesti noita tulisia kukkakaalipalloja. Kuin chicken wingsit, mutta kevyenä kasvisversiona!

 

 

Tuliset kukkakaalinnuput & sinihomejuustodippi

1 iso kukkakaali
3 kananmunaa
2,5 dl korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 tl paprikajauhetta
suolaa & pippuria

1,5 dl chilikastiketta (maun mukaan medium, tai tulinen. Esim Sriracha makuuni hieman liian tulista).
6 rkl sulatettua voita
1 tl soijaa

Korianteria koristeluun

 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
Ota kaksi isoa kulhoa. Riko toiseen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisessa kulhossa korppujauho, parmesaanijuustoraaste, paprikajauhe, sekä suola & pippuri.

Dippaa kukkakaalinnuppuja ensin kananmunaan ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseokseen. Aseta kuorrutetut nuput leivinpaperein päälle uunipellille.

Laita uuniin 25 minuutiksi ja sekoita sillä välin chilikastike.

Sulata voi ja sekoita se hyvin chilikastikkeen sekä soijaan. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, ota ne pois uunista, sekoita varovasti vielä chilikastikkeeseen ja laitan takaisin uuniin n. 5 minuutiksi.
Ripottele valmiiden kukkakaalinuppujen päälle reilusti korianteria.

 

Sinihomejuustodippi
200g kreikkalaista jogurttia
0,5 dl murennettua sinihomejuustoa
1 rkl sitruunanmehua

Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.