Perus puuroa.

Minä voin nyt tehdä pienen paljastuksen teille. Vaikka kuinka ahkeroisin keittiössä ja kasaisin lautasille mitä mainiomman näköisiä luomuksia silti Laurin suosikkina on ihan alusta asti pysynyt Spaghetti jauhelihakastikkeessa.
Helppo ja nopea kastike- suoraan purkista tietysti menee ja ylittää kaikki itsetehdyt pöperöt ja vaivannäöt. No okei ei ehkä ihan aina, mutta kestosuosikkina pysynyt jo monta vuotta.

Ja vuosia sitten myös ensimmäinen ruoka mitä koskaan Laurille tein. Se ratkaiseva hetki itseasiassa, mistä meidän koko tarinamme tavallaan lähti, koska Laurihan ihastui minun "kokkaustaitoihini" 😀 Siis ilmeisesti siihen, että keitän spaghetin ja ruskistan jauhelihan ja kaadan purkista kastikkeen päälle. Urpo.
No tie miehen sydämeen käy helposti suun kautta.

Minulta kun vielä niin usein kysytään miten jaksan nähdä niin paljon vaivaa keittiössä, enkö koskaan esim tee vain makaronilaatikkoa. Niin tässä on nyt tämä meidän taloudemme makaronilaatikko.

Vaativa annos kun kaipaa kunnon selostuksen ja paljon kuvia valmistusprosessistaan olkaa hyvä:

Salainen ainesosa: dolmio classic bolognese kastike.
Naudan jauhelihaa 400g
Paprika
Kaksi keskikokoista sipulia
valkosipulinkynsi
Spaghettia
Mausteita. Pippurisekoitus, suola, jauhelihamauste, grillausmauste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puserrettu valkosipuli, tilkka öljyä ja pilkotut sipulit pannulle.
Kun sipulit on kuullotettu, lisätään jauheliha, mikä maustetaan vielä sen ollessa raakaa. Jauhelihamaustetta saa laittaa paljon ja muitakin aika runsaasti.
Jauhelihan ollessa melkein kypsää lisään pilkotut parikat ja kypsennän jauhelihan loppuun.
Sekaan purkillinen dolmiota ja annetaan hautua hetki. Voilá!
Spagetin kaikki osaa keittää pussin ohjeiden mukaan. Toivottavsti.