Perfect burrito – CHOLO

Aika ajoin iskee mieletön Meksikolaisen ruoan himo. Useimmiten tämä tapahtuu viikoittain, kun korianteri, lime, pavut, tacot, chili, possu, kana chipotlekastike, salsa! Ne kaikki pyörii päässä ja kiusaa loputtomiin.

 

Useimmiten ne tosin pyörii kehittelemässäni meksikolaisessa kanakeitossa (kyllä susosikkini edelleen) ja milloin missäkin muodossa muissa annoksissa, mutta välillä sitä kaipaa vain sellaista aitoa meksikolaista otetta. Patronasta sitä on usein haettukin, mutta minne varjoon jäi sen pikkuveli Cholo. Meksikolainen street kitchen ihan siinä nurkan takana. Siellä se on seisoskellut jo vuoden päivät, miksi se muistui mieleeni vasta viime perjantaina? Halusin päästä sinne heti ja onneksi pääsinkin.

 

Lönnrotinkatu 9 edessä nökötti jo pieni söpö terassi. Tiirailin sisään värikkääseen pikku ravintolaan ja huokaisin helpotuksesta kun näkyi vapaita pöytiä. Muutamalla innokkaalla loikalla tämä tyttö olikin jo sisällä, siinä tiskillä, missä koittikin pieni valinnanvaikeus – minä nimittäin rakastan sitä kun saa itse valita tacon, täytteet ja kastikkeet! Päädyimmekin sitten tietysti tilailemaan, noh vähän kaikkea.

 

Täytteinä nautaa, kanaa, possua ja kastikkeina miedoista tulisimpaan. Suosikiksi nousi yllättäen perus lihaburrito chipotlekastikkeella. Tuhti annos tuoreista raaka-aineista ja alle kympillä. Voi kyllä, suosittelen kovasti!


Kännykkäkuvilla annokset ja ravintola tuskin tosin pääsee ihan oikeuksiinsa. En ollut varautunut kirjoittamaan tästä, mutta ruoka oli kuitenkin sen verran hyvää, että jotain piti tänne saada. Ajattelin, että tuskin te tai burritot pistätte kovin paljon pahaksenne 🙂

 

Joka tapauksessa, tänne minä tulen vielä sata kertaa uudestaan.