Pallokaali

Täällä miljoona kertaa jo nähty, sekä sitäkin enemmän kotona syöty kanaa kasviksilla- annos päätyi jälleen lautasillemme.

Yritän tosin aina ahkerasti keksiä siihen jotain uutta pientä lisää ja kun luovuus loppuu astuu parrasvaloihin näköjään kaalipallerot.
Ei siinä mitään, olen aina ollut kaalin ystävä. Haisevasta kaalikeitosta koulun kaalikääryleisiin asti. Minulle ne ovat siis yhtä suurta herkkua, mutta mies tietysti irvisteli.

 

 

 

 

 

 

Pesin ruusukaalit, leikkasin kovat kannet ja poistin päällimmäiset lehdet. Kiehuvaan veteen lisäsin reippaasti suolaa, mustapippuria, sitruunanmehua ja voita. Kiehautin ruusukaaleja reilut viisi minuuttia.
Annokseen höyrytin mukaan porkkanoita ja parskaalia, sekä kypsensin pannulla broilerinfileitä mozzarellajuuston kanssa.

Etten vaan toistaisi itseäni yhtään enempää tein mukaan jälleen ranskankermakastikkeen, minne laitoin sokeria, sitruunanmheua, suolaa, yrttivalkosipulisekoitusta ja ripauksen mustapippuria. Ja koska uskon vakaasti kahden kastikkeen kombinaatioon, mukana toisena kastikkeena oli vielä Afrikan chutney soossia.

Että sellaista samaa tässä taloudessa taas.
Hyvää ystävänpäivää 🙂