PAAHTO(LEIPÄ)BATAATTI

 

 

Unohtakaamme leipätoastit, nyt paahdetaan bataattia!

Ja kyllä, leivänpaahtimessa! Olin itsekin epäileväinen ensimmäisellä kerralla kun kokeilin tätä, mutta aika näppärästi ohut bataattisiivu paahtuu leivänpaahtimessa kun vain jaksaa painaa sen takaisin paahtimeen kypsenemään läpi pari paahtokierrosta.
Toki siivu kypsyy myös uunissa jos ei löydy paahdinta omalta keittiöntasolta. Täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Tässä oma viikonloppujen aamu(bataatti)leipä:

 

Aamupala-bataattileipä

1 keskikokoinen bataatti
1 avokado
Kourallinen tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Suolaa & pippuria

Viipaloi pestystä bataatista n.1 cm:n paksuisia viipaleita. Paahda bataattiviipaleita leivänpaahtimen täydellä teholla. Toista 2-3 paahtokertaa, tai kunnes bataatit ovat pehmeitä. Voit myös kypsentää bataattiviipaleita 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Keitä kananmunia n. 5minuuttia, tai paista häränsilmäksi pannulla.

Kuori avokado, halkaise se ja poista kivi. Viipaloi avokadon puolikkaat, tai muussaa avokado levitteeksi haarukalla.
Levitä avokado bataattiviipaleiden päälle. Lisää muutama pinaatinlehti, nosta päälle häränsilmä, tai halkaistut keitetyt kananmunat. Lisää joukkoon vielä aurinkokuivattuja tomaatteja.

Mausta suolalla ja pippurilla.