Majapaikka.

Pahoitteluni Berliinipostauksien tulvasta. Kyllä tämä materiaali vielä joskus loppuu.
Majoitusvinkkejä kun kysellään aina, niin tässä tulee se paikka minne me neljänä iltana väsyneet takapuolemme raahasimme.
Faktoina; NH Berlin Kurfuerstendamm Hotel. Charlottenburgissa Kurfuerstendammilla. Neljä tähteä. 4 yötä 343€ sisältäen aamiaisen. Lähin S-Bahn asema (Savignyplatz) kivenheiton päässä. Paljon ravintoloita ja kahviloita vieressä. Kurfurstendamm- ostoskadulle n. 5minuutin kävelymatka.

Saimme huoneemme hotellin uudelta puolelta. Huone oli siisti, mukava ja todella tilava. Ainut miinuspuoli, että tälle uudelle puolelle oli matkaa pienen kävelylenkin verran.
Hissillä kolmanteen kerrokseen, siitä oikealle käytävän päähän ja taas oikealle, pienet rappuset alas, oikealle, sitten vasemmalle, ovesta sisään, hissille, hissillä ylös ja toisesta ovesta ulos, sitten oikealle. Huh. Pidempi matka kuin sinne ostoskadulle, voin vannoa.

Aamiainen oli mukava. Tosin en tajunnut heidän teekannuviritystään alkuunkaan, enkä löytänyt kahvia (mikä luonnollisesti tarjoiltiin pöytiin. Olisinpa tiennyt, että olisin voinut tilata myös erikoiskahveja). Leivänpaahtimenkin kanssa tarvitsin apua – se oli noloa. ja bongasin aivan liian myöhään softis tynnyrin! Vai mikälie se oli. En ehkä oli terävimmilläni juuri heränneenä.

S-Bahn oli kätevä. Savignyplatz pysäkiltämme seuraava oli eläintarha ja kuuden pysäkin päässä oli itä-Berliinin keskustan Alexanderplatz- pysäkki mistä pääsi kätevästi mm. Alexa ostoskeskukseen, tai kiertelemään nähtävyyksiä.

Hotellin vieressä oli tosiaan lukuisia ravintoloita ja Kurfuerstendammilla lisää, sekä paljon vaatekauppoja ja ostoskeskus KaDeWe (ns. paikallinen stokka, mutta gröhöm.. paljon suurempi).

Vaikkakin jouduimme tarpomaan hotellin sisällä maratonin matkan päästäksemme huoneeseemme (minä kuulemma vielä aina tömistelin lujaa. Mikäköhän keijukainen Lauri itse sitten kuvittelee olevansa?) oli hotelli kuitenkin oikein oiva valinta. Suosittelen.