Leipä ja tahna

Minä olen kehittänyt tahnan.
Olen syönyt kyllästymiseen asti ruisleipää tonnikalalla ja maustetulla ranskankermalla joten päätin tuunailla sitä hieman. Ranskankermasta tuli avocado-chili-valkosipuli-tiesmitä-ranskankermatahna, mihin tarkalleen ottaen tuli nämä:

puolikas avokado
puolikas valkosipulinkynsi
puolikas chili
n.200g ranskankermaa
sitruunanmehua
sokeria
suolaa
pippuria
yrttiseosta
(muuta oheistavaraa tahnan päälle; avocado, 2prk tonnikalapaloja vedessä, kirsikkatomaatteja, rucolaa, jotain kivaa juustoa ja ruisleipää).

Chilistä poistettiin siemenet, avokado pilkottiin, valkosipulinkynsi puserrettiin ja kaikki loputkin ainekset kaadettiin, missä sauvasekoittimella (tai blenderillä. Miksi minulla ei ole blenderiä?) sekoitettiin tasaiseksi.
Mausteiden tarkkaa määrää en yllätys yllätys tiedä koska en koskaan muista niitä mitata.
Puolikkaasta sitruunasta puristin vähän mehua ja lisäsin sokeria, suolaa ja pippuria suurin piiretein saman verran – ehkä puoli teelusikallista, tai melkein kokonaisen? Yrttiseosta hieman vähemmän.
Lupaan ensi kerralla kiinnittää asiaan huomiota.

Tahnan laitoin jääkaappiin viilentymään ja sillä aikaa viipaloin tomaatit, availin tonnikalapurkit, leikkasin hollantilaista juustoa ja voitelin ruisleivät. Käytän aina voita leivällä vaikka päälle tulisi mitä tahansa muuta kastiketta. Voi on liian hyvää.

Tahnan jäähdyttyä ladoin aineksia leivälle järjestyksessä; voi, tahna, tonnikala, juusto, rucola, kirsikkatomaatit.
Se oli niin hyvää. Unohdin tosin pestä käteni käsiteltyäni chiliä ja ehdin tunkea sormeni silmään ja nyt sitä kirvelee.