KUUKUPPI

 

Olen kuullut kuukuppia kehuttavan jo vuosia, mutta hieman nyrpistellyt nenääni sille. Minusta kun se kuulosti aluksi vaikealta. Sotkuiselta ja ehkä vähän jopa liian hihhulilta. Ihan niin kuin kyse olisi jostain pestävästä kestokuukautissuojavaipasta.

Vähän minä tiesin.
Kuppi onkin mitä kätevin, luontoa (ja rahaa) säästävä lääketieteellisestä silikonista Suomessa valmistettu kuppikaveri, joka tekee ”niistä päivistä kuukaudessa” edes vähän kivemmat. Kuulin pitkän tauon jälkeen sitä kehuttavan Afterwork –podcastissa Pupulandian Jennin toimesta ja seuraavana päivänä törmäsinkin heti Monkin kassalla Lunette merkkiseen Kuukuppiin.
Kuppikohtaloa?
Pyörittelin kuppia hetken kädessäni, kunnes myyjä tokaisi sen olevan ihan mahtava. Oli kuulemma para-aikaa omissakin haaroissa. Kiittelin suorapuheisesta suosituksesta ja lisäsin kupin ostoksieni joukkoon.
Kotiin kävellessä olin jopa vähän innoissani tulevista menkoista.

 

Vähät minä taaskaan tiesin.
Kuukautisten sitten saapuessa ”vähän innoissani”, oli nimittäin lievä sanamuoto sille miten paljon fiilistelin tuota kuppia. Lähinnä juoksin se kädessä pitkin asuntoa ja esittelin sitä poikaystävälleni samalla kun paasasin siitä miten kätevää on kun ei tarvitse enää huolehtia että muistaako kantaa vaihtotamponeja mukana ja kuinka ihanaa on nukkua, uida ja ylipäätänsä vain olla kupin kanssa. Aina kun oli aika käydä vessassa tsekkaamassa tilanne, vähän liian kovaan ääneen huusin, että ”jaahas, nyt on kupin kääntö aika”. Poikaystävä-raukkaparka nyt sattui vain olemaan siinä ensimmäisenä kun koin kuukupin ahaa-elämyksiä hurmioituneena.
Myöhemmin intoni levisi myös oikealle kohdeyleisölle, eli tyttökavereilleni.

 

 

Minusta oli tullut yhden kuukautiskierron aikana se hullu kuukupin puolestapuhuja ja monet lähtivätkin testaamaan suosituksestani kuppia. Osa liittyi kuppilahkoon kanssani yhtä hurmioituneena, osa koki pienimuotoista kompurointia. Ymmärsin, että kupin käyttö on hyvin yksilöllistä. Osalla se vaati totuttelua, kuppi saattaa niin sanotusti mennä nurin heti ensikerroilla, mutta käyttö vaatii vain hieman harjoittelua ja testailua.
(Täältä hyviä vinkkejä kuukupin käyttöön 🙂

 

Onko siellä kuukupin puolestapuhujia?
 

Ja ei, tämä ei ole mainos 😀