Kööpenhamina top 6

Tanskalaiset ovat kuulemma onnellista kansaa, ja vaikka niiden kahden päivän Kööpenhaminan –kokemuksen perusteella on vaikea mitata onnellisuutta vastaantulevien kasvoilta, niin ainakin tällä turistilla virne oli todella hallussa. Kööpenhamina on ihana!

Tarpeeksi pieni. Kuin taskukokoinen kaunis kaupunki. Tuttavallinen ja turvallisen tuntuinen. Kotoisa. Upeita rakennuksia, kanavia, kauppoja, ihania kahviloita ja ravintoloita. Mukavia ihmisiä.

Emme koskaan ehtineen Christianiaan, mutta se ja moni muu jää nähtäväksi sitten seuraavalla kerralla. Tällä kertaa me pyörimme vain kaupungilla ja siinä katujen tallaamisessakin oli minulle jo tarpeeksi onnellisuutta.

 

 

Nämä 6 liikettä/ravintolaa jäi mieleeni:

RAW
(Oehlenschlægersgade 12)

Jos kahvilakeijuja olisi olemassa ja niiltä saisi toivoa, niin tämän teleporttaaminen Helsinkiin olisi hartaimpana toivomuslistalla.

Kahvila, missä taisin juoda valehtelematta elämäni parasta cappuccinoa mantelimaidolla.
Lisäksi tämä oli paikka, missä oli syntisen hyviä herkkuja, kakkuja, omatekoista granolaa ja minkä ruokalistalta pystyi tilaamaan toinen toistaan herkullisemman näköisiä salaatteja, leipiä, lasagnea! Kahvila, minkä isolla liitutaululla oli virkistäviä mehuja/smoothieita pitkässä listassa. Kahvila, missä ei käytetä säilöntäaineita, lisäaineita, väriaineita, sokeria, maitotuotteita, hiivaa tai gluteenia sisältäviä tuotteita ja kaikki maistui silti mielettömän herkulliselta!

Kiitos Hannalle, joka osasi paikkaa kehua.


STORM
(Store Regnegade 1)

Toinen tuttumme osasi taas kehua tätä liikettä.
Liikettä, minne on eksklusiivisesti valikoitu vain muutamia kappaleita eri suunnittelijoiden mallistosta ja mitä tutkaillessa olisin viihtynyt varmaan puoli päivää tästä Kööpenhamina ajasta.
Vaatteiden lisäksi liikkeessä oli myös kummallinen sekoitus upeita asusteita, kuulokkeita, musiikkia, jopa tuoksukynttilöitä ja suihkeita.

Todella kattava valikoima myös miesten tuotteita.


JOE & THE JUICE

Pääsin minäkin vihdoin tätä testaamaan ja missäs muualla kuin Joen synnynmaassa Tanskassa – siellä missä näitä kahviloita riittikin sitten joka nurkassa.
Paikka oli tosiaan kehujensa arvoinen, vaikkakin menu oli mielestäni odotettua suppeampi. En tiedä mitä kilometrilistaa odotin, mutta ehkä sillä ei ole väliä, nimittäin inkivääri-minttu-omenamehu oli raikasta ja tonnikala/jalopeno -leipä yksinkertaisuudessaan niin maukasta.


ACNE studios
(Pilestræde 40)

Olen jo pitkään ollut uusien hyvien nilkkureiden tarpeessa ja tajutessani, että Köpiksessä on parikin Acnen liikettä, oli salaisena Kööpenhamina-haaveena löytää Acnen kaupasta Coltit oikeassa koossa.
Ja mitä näenkään ensimmäisenä hyllyssä? Coltit ja ne ihanat numerot 36 pohjassa.


BIRGER CHRISTENSEN
(Østergade 38)

Taas seurattiin Hannan jalanjälkiä ja koluttiin läpikotaisin Birger Christensenin yläkerran tarjonta. Todella hyvä valikoima, iso ja avara tila minne sai rauhassa uppoutua ihailemaan vaatteita ja upeita laukkuja, sekä muita asusteita.


UMAMI
 
(Kongensgade 59)

Illalla teki mieli japanilaista ja kuulemma Umami oli siihen juuri sopiva. Jotenkin ihmeen kaupalla saimme vielä samalle illalle pöydän ja vaikka jouduimmekin sitä hieman ravintolan alakerran cocktailbaarissa odottamaan, oli tämä paikka hyvä valinta.
Pöydän viivästymisen takia talo tarjosi drinkit, eikä ne kourassa siellä viihtyisässä cocktailbaarissa ollut muutenkaan yhtään hullumpi istuskella.

Pöytään päästyämme nälkäinen joukko päätyi yksimielisesti ottamaan maistelumenun, mikä vilisi toinen toistaan upeampia makuja ja koko ilta kaiken kaikkiaan tässä ravintolassa keräsi meiltä kaikilta kehuja.
 

 

Viimeisenä yönä näin vielä unta että Tanska oli kaksikielinen maa. Kaikki tekstit oli käännetty tietenkin suomeksi.
Olin onnessani siinä unessa! Eihän ainoa ongelmani ollutkaan juuri kuin tuo kummallinen kieli. Ainakin kadunnimissä se tuotti tälle dyslektikolle nimittäin sen verran vaikeuksia, että oli helpompi vaan mongertaa Sömsömömstömsrgade ja toivoa että siitä joku jotain tajuaa.