KOMPRESSIOVAATTEET ARKILIIKKUJALLA?

Kaupallinen yhteistyö: ZeroPoint

 

Mitä teille tulee mieleen sanasta kompressio?
Himourheilijan varustekikkailua, lennolla turvotusta vähentäviä tukisukkia?

Itselleni tulee heti ensimmäisenä mieleen kotimaisen ZeroPointin kompressiosukat. Tutustuin ZeroPointiin jo monta vuotta sitten silloin fitnessiä harrastavan ystäväni kautta joka puhui paljon näiden sukkien puolesta ja tuputti minullekin sitten kerran sukat puoliväkisin lainaan eräällä yhteisellä lentomatkalla.
Kompressiosukat kun tehostavat verenkiertoa ja ehkäisevät myös väsymystä ja erityisesti jalkojen turpoamista lennon aikana. Ja tämähän sukkakikka toimi myös omalla kohdalla! Tuosta lennosta lähtien olen koittanut muistaa nuo sukat lentokassiin aina pakata.

 

Mutta mites kompressiovaatteiden hyöty muualla kropassa?
Tuotteiden teho perustuu lihaskompressioon, joka tuntuu kevyen puristavana tunteena lihaksissa. Kompressiopaine vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihaksiin kulkee enemmän happea ja kehon lymfa-aineenvaihdunta tehostuu. Tämä tehostaa suoritusta ja nopeuttaa palautumista treenin jälkeen. On mm. osoitettu, että kompressiosukka auttaa juoksijaa pitämään yllä tehokkaaseen juoksuun tarvittavaa lihasaktiivisuutta ja olen myös omalla kohdallani huomannut etteivät jalat väsy yhtä nopeasti kovassa lenkkirasituksessa.

Aloitin siis itse treenaamaan kompressiovaatteissa ensin erityisesti pitkillä juoksulenkeillä, mutta nyt kompressiovaatteet on ollut muutaman kerran mukana myös kevyemmässäkin liikunnassa.
Tällä hetkellä tutkitaan muun muassa kompression hyötyjä seisomatyössä sekä työssä jaksamiseen, mikä on mielestäni milenkiintoista ja ajattelin myös itse kokeilla – olenko kohta yhtä kompressiokuorta myös arkena ja toimistolla?
Ensin oli ZeroPoint sukat lennolla, sitten trikoot juostessa ja nyt Australiassa oli majakkalenkillä testissä myös kompressiopaita. Päästä varpaisiin ZeroPoint puristuksissa ja aluksi tuntui kuin olisin ollut melkoisessa kiristävässä kuoressa, mutta hetken päästä vaatteet tuntuivatkin todella mukavilta. Niin mukavilta, että teki mieli vain hyppiä ja pinkoa täysiä koko majakkamatka!

 

 

Ensi viikolla kompressiokamat pääsevät erikoistestiin kun mimmiporukalla vedetään ZeroPoint pepputreeni ulkona. Kiva kuulla myös muiden käyttökokemuksia. Tästä lisää ensi viikon alussa.

 

ALEKOODI
Onko teille ZeroPoitn kompressio entuudestaan tuttu?

Jos yhtään nämä tuotteet kiinnostavat tai olet pitkään harkinnut vaikka niitä tukisukkia lennolle, niin nyt saisi koodilla zpjulia ZeroPointin verkkokaupasta -20% kaikista tuotteista (voimassa 30.6.2018 asti)

Tuotteita voit selailla TÄÄLTÄ.

 

 

Kuvat: Kira Kosonen