KESÄKURPITSAPASTA – Pollo Limonellon kasvisversio

 

Kuinka monelle YsiBarin klassikkoannos Pollo Limonello on tuttu? Tuota sitruunaista kanapastaa ei ole helppo päihittää, mutta ainahan sitä voi hieman yrittää matkia ja muunnella.

 

Olen monesti yrittänyt tehdä siitä kevyempää kasviversiota, mutta vasta tämä viimeinen kokeilu oli sen verran onnistunut, että uskaltaa täälläkin julkaista!
Terveellinen kasvispasta syntyi lopulta gluteenittomasti kesäkurpitsasta. Kesäkurpitsa matkii spagettia, linssit tuovat annokseen proteiinia ja täyteläisen maukas kastike ja hieman rapeat kukkakaalinnuput kietoutuvat lopulta yhteen todella herkullisena kasvisruokana. Nam

 

 

Kesäkurpitsapasta

1 iso kukkakaali
2 kesäkurpitsaa
n. 230g käyttövalmiita punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl jauhettua valkopippuria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
4rkl sitruunanmehua
1 rkl hunajaa
1 dl kasvislientä
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1,5 dl kasvipohjaista ruokakermaa

 

Huuhdo kesäkurpitsa ja suikaloi siitä spagettimaisia ohuita suikaleita, käyttäen apuna juustohöylää, juliennekuorijaa tai vihannesmandoliinia. Jätä pehmeä sisus höyläämättä.

Leikkaa kukkakaalinnuput suupalan kokoisiksi paloiksi.

Kuutioi sipuli, kuumenna tilkka öljyä pannussa ja freesaa sipuleita siinä hetki. Lisää joukkoon kukkakaali, hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, chilijauhe, valkopippuri, kurkuma ja suola. Sekoittele hetki.

Mittaa sekaan kasvisliemi, hunaja ja sitruunanmehu. Anna hautua miedolla lämmöllä n.5 minuuttia.

Lisää sekaan jogurtti, ruokakerma ja valmiit siivilöidyt ja huuhdellut linssit. Sekoita ja anna hautua miedolla toiset viisi minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ovat sopivasti pehmenneet.

Lisää lopuksi kesäkurpitsasuikaleet ja anna niiden hetki lämmetä. Nauti sellaisenaan, tai raasta päälle vielä hieman parmesaania.