JUHANNUSMUISTOJA

 

Keräsin kuluneilta blogivuosilta juhannsumerkintöjä ja muistoja. Tämän vuoden merkintä kun saa odotella vielä hetken juhlahumun laskeutumista 🙂

 

2015 ”tää meille jäi” –kaupunkijuhannus

“Niin siinä taisi käydä, että päätös jäädä viettämään juhannusta kaupunkiin olikin yksi parhaimmista juhannusideoista koskaan.
Ystäväporukkamme sinkut, mökittömät, kiireisimmät ja antimökki-ihmiset kokoontuivat juhannusaattona ystävämme luokse keskustaan. Pöytä notkui grilliherkuista, aurinko paistoi terassille ja nauru kaikui varmaan läpi koko aution naapuruston, kun pelasimme lautapelejä, soitimme musiikkia ja tajusimme vasta aamuviideltä, että koko yö oli hiipinyt valoisana täysin huomaamatta ohitsemme.

Vailla hyttysenpuremia, ilman niittykukkaseppeleitä ja asfaltti jalkojemme alla hiippailimme kaikki aamuauringossa omiin sänkyihimme tyytyväisinä ja huolettomina odottamaan seuraavaa päivää”.

 

2014 Rauhallinen futisjuhannus

“Juhannus sujui melko rauhallisesti ystävän mökillä ja aikalailla sisätiloissa löhöillen, hyvästä ruuasta nauttien ja ahkerasti saunoen. Kävin jopa useasti uimassakin (jos pulahtamista nyt moiseksi voi kutsua) ja kiinnostuin yllättäen jalkapallonkin katsomisesta”.

 

2013 Tanssitaanko juhannussalsaa?

”Juhannuksen pariskunta-pihaolympialaiset.
 Mökin isännät olivat laatineet ohjelmaa ja täytynee sanoa, että kun kuulin olympialaisten lajeihin kuuluvan mm. karaokea ja tanssia, teki mieli mieluummin piiloutua puskaan, kuin pompahtaa parrasvaloihin. En ole yleisön edessä laulavaa ja tanssivaa tyyppiä. – yhtään.
Eipä siinä mitään huumorilla vaan eteenpäin, muutama lasi viiniä ja erittäin paljon heittäytymistä. Hyvinhän se meni.

Jäi ainakin ikuisesti mieleen miten me "tanssittiin" salsaa valoisana kesäyönä kostealla nurmikolla. Opeteltiin muutama liike YouTubesta jostain mustalaisten takapihatanssi videolta ja naurettiin ja hölmöiltiin.

Lisäksi oli uintia, melomista, eukonkantoa, tarkkuusammuntaa, pituushyppyä, tikanheittoa ja sanaselityspeliä. Voin kertoa että pitkä matka lumpeiden seassa uiminen ei ole vahvuuteni, mutta tikat osuivat tukevasti tauluun ja eukonkatokin on näköjään meidän laji”.

 

2012 Pikainen Hanko

”Lähdettiin extempore hyvän perjantaisään takia hurahtaen Hankoon. Alkuperäinen suunnitelma oli olla siellä vasta lauantaina, mutta sille päivälle oltiin luvattu vain sateita, joten mitäs siellä sateessa seisoskella. Äkkiä tavarat kasaan, pikainen hotellivaraus soittorumba ja matkaan. Meillä oli niiin hauskaa! Yksitoista ystävää saatiin reissuun kasaan ja siellä me sitten aamuun asti juhlittiinkin”.

 

2011 Puolikas Himosfestari

"Olimme vuokranneet ison upean mökin jostain Himoksen läheltä. Alkuperäinen suunnitelma ei ollut käydä Himosfestarilla, mutta joku älyväläys oli sinnekin sitten lopulta taksilla lähteä. Kevyet 50 kilometriä ja ei muuten mikään halvin matka.

Festarit olivat mutaiset ja joka puolella oli vessajonoa.  Nautin paljon enemmän mökkirauhasta, oudosta diskoboolista, juomapelistä ja mysteerisistä nuotiokeskusteluista. Todella tapahtumarikas juhannus täynnä kommelluksia".