House

Tämä taitaa olla ensimmäinen hotelliton lomani. Ei uima-altaita, hotelliaamiaisia ja huonepalvelua. Luulin, että kermaperseeni olisi kaipaillut näitä, mutta päinvastoin. Täälläpä ystäväni Saaran ja hänen avomiehensä Ryanin asunnossa on enemmän kuin hyvä olla. Täyspalvelu pelaa ja tylsää ei ole.
Meillä on oma huone isolla kylpyhuoneella ja parvekkeellakin. Asunnossa on vielä toinenkin iso parveke, sekä olohuoneen ja keittiön lisäksi yläkerrassa oleskelutila, toinen makuuhuone ja kylpuhuone.
Pidän tästä paljon.

Pidän koko alueesta paljon. Yritän selittää teille, mutta tämä saattaa kuulostaa oudolta, minusta tämä kaikki on vieläkin outoa.
Asunnot ovat ostoskeskuksen yhteydessä, rannalla ja vartioidulla alueella. Muutaman metrin harppauksella pääset vaateliikkeisiin, ruokakauppaan, postiin, apteekkiin, hammaslääkäriin, kahviloihin, ravintoloihin, rannalle ja ties minne. Voit mennä minne tahansa myös ilman kenkiä.

Paikka on Cape Townin keskustasta n.15 minuutin ajomatkan päässä, riippuen liikenteestä.
Täällä jos asuisin, niin tulisin maailman laiskimmaksi ihmiseksi, ei tarvitsisi liikkua minnekkään. Täällä ei tarvitse edes huolehtia avaimien mukana kantamisesta, ei. Ovet avautuvat sormitunnistimella, kuten myös autotallin puomit sun muut. Niin kummallista.

Ja palatakseni vielä tuohon vartiointiin. Täällä on jopa oma pieni poliisiasemakin, ihmiset jättävän asuntonsa ovet auki ja tuntevat ilmeisesti olonsa turvalliseksi. Minä joka en luota edes leppäkerttuun silti piilottelin rahojani ja tietokonetta vaikka asunnossa lojui tusinan verran iphoneja pöydillä ja kasa läppäreitä siinä vieressä.

Puhuimme juuri alueen turvallisuudesta kun seuraavana päivänä- jouluaattona alakerran iso ravintola ryöstettiin ja kolmea työntekijää puukotettiin. Minä ja Lauri olimme juuri tuntia ennen poistuneet ravintolasta.
Hassua.