Heihei joulu

Hyvinhän se meni. Jouluaatto.

Ruuat onnistui, vähän myöhässä kyllä mutta ainakin oli kätevää pitää vieraita hieman nälässä niin kipot ja kulhot tyhjeni ennätystahtia ja ne mitä jäi jäljelle veivät kaikki mukanaan kotiin. Olin ajatellut tänä jouluna tehdä ihan vain jotain helppoa ja yksinkertaista. Havahduin siinä sitten kesken kokkailun, että olen tekemässä viittätoista eri purtavaa kahdeksalle hengelle. Helppoa joo. Hyvä Julia.

Pää hellassa ja käsi liedellä aatto liukui ohitse ennätysnopeasti. Vieraat olivat meillä viisi tuntia, mutta minusta kaikki tuntui puolelta tunnilta. Pukkikin kävi, koska talossa oli pikkuisia (ja 20-vuotias siskoni joka välttämättä halusi istua pokin polvella).  Uskon että siellä ei ole ketään joka enää joulupukkiin kovin uskoisi, niin voin paljastaa että pukki korvatunturin sijaan ostettiin Sol henkilöstöpalvelusta. Oli kyllä kätevää ja erinomainen pukki. Lasku tulee perässä.

Olin ostanut Laurille pelikonsolin joululahjaksi, piilottanut sen eteisen siivouskomeroon ja sen jälkeen fiksuna käskenyt Lauria siivoamaan joten aika hyvin piilotettu. Eipä minullekaan kovin yllätyksenä tosin tullut Laurin antamat Iittalan taikamukit ja mariskooli, koska olin ensin itse ostanut ne isoäidilleni (joka myöhemmin ilmoitti että hänelle ei saa antaa lahjoja tänä vuonna) joten Lauri sitten osti ne minulta, pisti pakettiin ja antoi ne takaisin minulle joululahjana. Että näin meillä.

Yllätyksenä kyllä tuli äidiltä saamani upea keittiöveitsisarja – mikä oli enemmän kuin tarpeen ja Laurilta vielä Marc Jacobsin lompakko. Ihana.

Kun viimeiset vieraat lähtivät meinasin nukahtaa eteisen lattialle. Olin niin poikki. Lauri raahasi minut kädestä vetäen makkariin ja siinä lipuessani pitkin parkettia katselin ympärilleni että kylläpäs oli pirskeet. Keittiö näytti siltä kun siellä oltaisiin juuri ruokittu kerrostalollinen kansaa ja olohuonekin oli aika vinksin vonksin. Nukahdin heti. Aamulla herätessä koko talo oli putipuhdas. Lauri oli siivonnut aamu neljään asti <3