HEI HEI MAKSUSÄHLÄYS

Kaupallinen yhteistyö: MasterpassTM by Mastercard


Muistatteko ajan, kun pankkiin kipitettiin säästöpossu kourassa. Vuoronumero kourassa jonotettiin kassapalvelua, että saataisiin roposet tilille tallennettua. Entä kun oli laskun maksun aika? Joka kerta näpyteltiin erikseen saajan nimi, tilinumero, summa ja se triljoonanumeroinen viitenumero, voidakseen toistaa tämän kaiken uudestaan seuraavan laskun kohdalla. Ei ollut saajaluetteloita tai kännykällä skannattavia viivakoodeja. Entäs vanha viholliseni avainlukulista? Kynää ei ikinä ollut lähettyvillä, joten kynnellä koitin raaputella käytettyä lukua yli pysyäkseni järjestyksessä listalla, mutta avainlukulistan raaputteluni sai sen näyttämään lähinnä vain kissan raapimalta pahvilta. Verkko-ostoksia tehdessä oli tuo virtuaalinen kassa-vaihe yhtä sekasotkua. Näpyteltiin kortin numeroa, osoitetta, meilitietoja, kaikenmaailman varmennetta ja verkkopankki tunnustuksia unohtamatta.

Myönnän. En kaipaa pankissa jonottamista, enkä numerorumbaa. Digitalisoituvassa maailmassa annan eniten hurraahuutoja juurikin näille nykyaikaistuville pankki ja maksuratkaisuille. Lähimaksu nopeuttaa kassajonoja ja uudet digitaaliset lomakot nopeuttavat verkko-ostamista.

Testissä on ollut viimeisellä kolmella verkko-ostoksella Masterpass. Ostin juuri uuden mekon Bubbleroom nettikaupasta, teatteriliput poikaystäväni isovanhemmille Lippu.fi sivulta ja joululahjaksi kasan superfoodeja Hvinvoinnin Tavaratalon nettisivuilta. Kaikki vain muutamalla klikkauksella.
1. Ensin verkkokaupasta ostos koriin. 2. Sitten klikkaan maksutavaksi Masterpass-logoa 3. Hyväksytän maksun puhelimestani oman pankkini maksusovelluksesta, Nordea Pay:stä.

 

 

Epäselvää? Ei ollenkaan, mutta älä hämäänny. Masterpass ei siis ole oma sovelluksensa, vaan se on digitaalinen palvelu, jonka saat oman pankkisi sovelluksissa. Palvelu ei maksa mitään, vaan oma pankkisi tarjoaa palvelun.
Masterpass tallentaa kaikki ostoksiin tarvittavat maksu- ja yhteystiedot yhteen paikkaan turvallisesti. Kirjoitettuasi tietosi palveluun kerran Masterpass muistaa ne puolestasi. 
Masterpass-maksuissa saa verkko-ostoksilleen myös saman Mastercard Ostoturvan kuin kaikissa Mastercard-luottokorttimaksuissa: jos tuote ei saavu, se on rikki tai tuotetta myynyt yritys on mennyt konkurssiin, kuluttaja voi saada rahansa takaisin.

Heippahei siis numerorumba, pinkoodit, lattialle kierivät kolikot ja ylimääräinen maksusähläys. Digilompakko on aina turvallisesti mukana 🙂