Engel

Tuossa jokunen aamu sitten päätettiin kauniin ilman kunniaksi testata jokin uusi kahvila. Spontaanisti uusi on ei niin hyvä idea. Heti kun vastaan tulee se kysymys että no, mikä ravintola valittaisiin niin minun pääni sisäinen eat.fi kokee errorin ja jäljelle jää vaan tyhjyyttä ja kysymysmerkkejä. Ihan joka kerta ja kaupanpäälle unohdan varmaan kotiosoitteenikin.

Puolentunnin pohtimisen jälkeen mieleeni kuitenkin hiipi hirveällä vaivalla Jannan joskus mainitsema kahvila jossain. Näin aikamoisen työn että lopulta sain kyseisen lafkan nimen selville, mutta lopultahan se osoittautui olemaan Cafe Engel ja ihan siinä tuomiokirkon kupeessa. Hauskaa, että kyseessä oli tietysti historiallinen rakennus, mahtava sijainti ja näin ollen tietääkseni erittäin tunnettu kahvila, jonka olemassa olosta en ollut lähimaillakaan kartalla. Parempi myöhään kun ei milloinkaan jne.

Kahvila osoittautui vaivan arvoiseksi ja mikä parasta aamiaista sai näin kesäaikaan klo 17 asti. Minusta aamiaista pitäisi aina saada viiteen asti!
Lista oli myös kattava ja sisäpiha oikein suloinen. Koin Laurin kinkkujuusto toastia maistaessani annoskateutta, mutta oli oma ranskalainen aamiaisenikin croissantteineen, juustoineen ja hedelmineen oikein mukava. Taidan ottaa missiokseni testata Engelin jokaisen aamiaisen. Listalla oli ranskalaisen lisäksi ainakin Engelin, energia, englantilainen, luomu- ja perinneaamiainen, sekä kaikkea muuta.