Currykana-salaatti

Kasasin toissapäivänä vahingossa lautaselleni sellaisen annoksen, mikä voisi jopa jäädä tämän talouden yhdeksi varteenotettavaksi vakkariksi. Jokin tässä oudossa, mutta yksinkertaisessa salaatissa koukutti niin paljon, että tuo ”en niin välitä salaateista” –mieskin otti sitä kahdesti lisää ja pinkaisi vielä eilen kauppaankin ostamaan lisää aineksia, jotta voisin samanlaisen lautasen tarjoilla vielä uudestaan.

Currykana-salaatti. Jep. Koska teki mieli currykanaa ja teki mieli salaattia.

 

Lautaselle tuli:

Maustamattomia broilerin fileesuikaleita
Patak’sin Jalfrezi ateriakastiketta (laiskan miehen valmiskastike)
Parsakaalia
Paprikaa
Vihreitä papuja
Suolaa, pippuria
(chilikastiketta)

Salaattia
Vesikrassia
fetaa
Ituja
Verigreippiä
Lime

 

Ruskistin kanat pannulla, maustoin suolalla ja pippurilla ja lisäsin joukkoon kasvikset, sekä Jalfrezi –kastikkeen. Annoin hiljalleen kypsyä n.10-15min. Niin, että kasvikset kuitenkin jäävät napakoiksi. (Omaan makuun Jalfrezi –kastike oli myös liian mietoa, joten lisäsin vielä melko reilusti chilikastiketta mukaan).

Lautaselle kokosin salaatin, mihin keksin laittaa verigreipin lohkoja tuomaan raikkautta. Fetassa suosin Patros merkkiä  ja ituina mungin ituja. Kastiketta en käyttänyt ollenkaan, koska salaatti saa makua currykastikkeesta. Päälle puristin puolikkaan limen mehun.

 

Seuraavalle satsille valmistin mukaan vielä myös kvinoaa ja lisäsin salaattiin punasipulia. Ne sopivat hyvin mukaan. Ja tästä taas seuraavalla kerralla aion kokeilla kanaa jollain eri currykastikkeella. Ehkä punaista currykastiketta. Kai vain mielikuvitus on rajana. Lauri laittoi mukaan avokadoa ja jopa mansikoitakin! 


Hassua, ennen en edes pitänyt currykastikkeista – nyt tekee koko ajan mieli!