Aamiaisella

Jälleen yksi loistava teksti muiden kaltaisiensa joukkoon, mutta työpainoitteisen viikonlopun keskellä tämä oli heittämällä sen kohokohta ja muistutus jälleen itselleni, että olen ahne pullahiiri.

Sunnuntaisista auringonsäteistä sai hyvän tekosyyn lähteä nauttimaan aamiaista cafe caruselliin. Olin matkalla ehtinyt fiilistellä marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta, mutta mitä tapahtuukaan kun astumme kahvilaan sisään ja haistan ensimmäisenä tuoreen korvapuustin- välitön paniikkii ja valinnanvaikeus, rakastan vastaleivottuja korvapuusteja.
Tarjottimelle päätyi piirakka, mutta vielä kassalla asti inisin ja näytin varmaan niin surkealta, että Lauri ritarillisin ottein syöksyi jonon keskelle hakemaan minulle pullani.
Nyt tarjottimellani oli läski korvapuusti, lihava marjapiirakka, lätäköllinen vaniljakastiketta, maitoa ja kahvia. Jonon kiikkuessa hitaasti eteenpäin meinasin napata mukaani myös teekeksin, vuohenjuustoleivän, luomulimsaa ja valkoviiniä. No, eipä mennyt sen paremmin viereiselläkään tarjottimella minne lopulta päätyi myös kikkusämpylän kaveriksi mansikka-juustokakku, jääteetä ja teetä kuudella sokeripalalla?

Lopulta saaliisimme tyytyväisinä rantauduimme terassin sohvanurkkaukseen, missä löhöilimme kuin kaksi virtahepoa konsanaan nauttien kevyestä aamiasestamme varmaan auringonlaskuun asti.