3 x SYNTYMÄPÄIVÄ 

Viime viikonloppuna vietettiin poikaystäväni syntymäpäiviä, enkä ole ihan varma kumpi oli enemmän innoissaan. Itse sankari vai minä. En nimittäin millään malttanut järjestää ohjelmaa vain itse juhlapäiväksi, vaan piti mennä perjantaista sunnuntaihin syntymäpäiväteemalla.

 

Perjantai
Illallinen Pastorissa. Ah, miksi en ole syönyt täällä useammin? Yleensä Pastor toimii kyllä drinkittelypaikkana, mutta itse ruuan popsiminen on jäänyt vähälle. Toki olen täällä ravintolan alkuaikoina syönyt, mutta pakko väittää, että niihin päiviin verrattuna on listalla tapahtunut paljon positiivisia muutoksia.

Söimme 7 ruokalajin menun, mistä jokainen alkupala oli yhtä makujen ilotulitusta ja pääruokasuosikkina kasvisannos (punaviinissä keitettyjä porkkanoita) oli ihan mielettömän hyvä. Viinit myös loistavia ja palvelu todella kiireisestä illasta huolimatta henkilökohtaista ja toimivaa.
Tänne tulen vielä uudestaan syömään kasan alkupaloja ja kokeilemaan muita kasvisannoksia.

 

Lauantai
Perhepäivällinen ja leffailta. Kokattiin koko päivä meillä yhdessä ennen kuin poikaystäväni perhe saapui vierailemaan. Tarjolla oli piirakoita, salaattia ja päivän suosikki – Tarte Tatin omenapiirakkaa. Niin hyvää. Söin tätä Välimäen kotona Tefal-illallisella ja sain reseptin illan päätteeksi Hansilta. Olin kyllä skeptinen ettei mestariteosta voi osata jäljitellä, mutta hyvältä se maistui myös itse tehtynä.
Päivällisen jälkeen ja vieraiden lähdettyä nukahdettiin molemmat samaan aikaan sohvalle. En ole päikkärityyppiä ja oli jotenkin ihana herätä sieltä sohvalta toisen kainalosta tajuamaan, että on vielä koko ilta jäljellä. Ehdottomasti viikonlopun paras hetki.

(Illalla kävimme katsomassa War Dogs elokuvan. Perustuu Rolling Stone -lehden artikkeliin parikymppisistä amerikkalaismiehistä, jotka onnistuivat iskemään hakkunsa kultasuoneen myymällä aseita Yhdysvaltain armeijalle.
Molempien mielestä hyvä elokuva. Jos tämä tulee vastaan, kannattaa käydä katsomassa 🙂

 

Sunnuntai
Haikon kartano. Olen jo vuosia halunnut yöpyä siellä ja vihdoin siihen koitti tilaisuus kun lahjakorttikin oli takataskussa ja merkkipäivä sopivasti kalenterissa.

Aloitettiin päivä kylpylähotellin kuntosalilta, syötiin nopea keittolounas spa bistrossa ja hypättiin rentoutumaan duokylpyyn oman huoneen uumeniin. Haikon Kartanossa on useampia tällaisia privahuoneita missä saa nauttia erilaisista kylvyistä ja juoda vaikka kuohuvaa vaahtokuplien seassa kaikessa rauhassa. Ihana aloitus spa-päivälle, mistä jatkettiin normipuolelle pulahtelemaan kylmäaltaasta kuumiin poreisiin ja infrapunasaunasta höyryihin.

 

Olimme valinneet huoneen kartanon puolelta ja mielettömän upea prinsessahuone sieltä tulikin. Jos olet koskaan miettinyt miltä tuntuisi olla joku aatelinen kartanonrouva, niin Haikossa se selviää. Ihanan historiallinen rakennus täynnä tunnelmaa.

Söimme myös illallisen kartanon ravintolassa, enkä voinut olla maistamatta klassikkoannosta – Haikon härkää "since 1966", vaikka tiesin että vaivun siitä prinsessaunien sijaan totaaliseen ruokakoomaan.

Siitäkin huolimatta, sen arvoista. Tämä viikonloppu oli juuri sitä – ruokaa, rentoutumista ja syviä yöunia.

 

 

// If you ask me, we are celebrating my boyfriend's birthday three days. Restaurant dinners, movie night, spa and a night in a manor hotel.