sähköhammasharja

Miten pidän huolta tärkeimmästä asusteestani?

Kaupallinen yhteistyö Oral-B Genius X:n kanssa, sisältää alekoodin *

Muistan ikuisesti mun työhistoriani eräässä miesten vaateliikeessä. Siellä myytiin joka kevät ennätykset paukkuen pukuja niin sulhasille, kuin koulunsa päättäville ylioppilaillekin. Sain myydä kauluspaitaa ja solmiota monelle ekaa kertaa rippipuvun jälkeen, ja toistin siellä tätä yhtä tiettyä mantraa päivittäin nuorille asiakkailleni:
”Muistakaa, teidän tärkein asuste ei ole kallis kello tai hieno vyö, vaan hyvä ryhti ja hymy.”

 

Näitä kahta asustetta pidän edelleen itselleni kaikkein tärkeimpinä. Tottakai kivat korut, laukut ja kengät tekee paljon, mutta krumeluurejakin enemmän ihmiset kiinnittävät toisissa huomiota hymyyn ja olemukseen. Mä kiinnostun ihmisistä joiden hymy tai nauru tarttuu, joiden silmissä on pilkettä ja jotka kantaa itsensä hyvin. Tervettä ja hyvänä pidettyä hymyä on parasta esitellä, ja oonkin etuoikeutettu siinä suhteessa, että mun ei oo koskaan tarvinnut pelätä hammaslääkärikäyntejä, kaikkiin instrumentteihin ja härveleihin tottui jo niin nuorena. Mä oon oikeestaan aina tykännyt siinä penkissä makaamisesta. Suuhygienistin tyttärenä oon tottunut siihen, että hampaista ja hymystä pidetään todella hyvää huolta.

sähköhammasharja

sähköhammasharja

 

Sähköhammasharja on ollut meidän perheessä käytössä aina, äiti on raijannut töidensä kautta sellaset meille jo ihan skidinä. Mä en oikeestaan ees kunnolla muista, että meillä ois koskaan ollut tavallisia mekaanisia harjoja, varmasti reissuissa ja mökillä on ollut, mutta mielikuvat värikkäistä Disney-harjoista yltää tosi pitkälle lapsuudenkotiin. Oon koko pienen elämäni saanut kuulla muistutusta sähköharjan paremmuudesta kotona, joten yhteistyö Oral-B:n uutuusharjan kanssa oli siis ihan huippu juttu. Tämä uutuusmalli kulkee nimellä Oral-B Genius X.

Sähköhammasharja ja teknologia on kombona jo vanha tuttu, mutta Genius X -harja on ensimmäinen harja, joka hyödyntää tekoälyä. Mun aikasempi harja on ollut saman valmistajan ruusukultainen Oral-B Genius, ja kuten edeltäjässäkin, tässä uudessa harjassa on myös monta eri vaihdetta, jolla harjata menemään.  On hellävaraista, hierovaa ja sykkivää pesuohjelmaa, mulle kaikkein sopivin on tasaisesti hyrräävä taso.

sähköhammasharja
sähköhammasharja
Ja koska nykyään kaikkeen on olemassa aplikaatio, on hampaiden pesullekin olemassa omansa. Tietenkin. Latasin sovelluskaupasta Oral-B apin ja ei muuta kuin pesulle. Aplikaatio haistoi mulla harjan ilman mitään sen kummempia kirjautumisia tai sähköpostiosoitteen rekisteröitymistä. Aplikaation ruudulta näkyy hammasalueet ja sitä seuraamalla näkee missä vaiheessa puhdistusta mennään. Mulla tuli kaikki hampaat apin mukaan puhtaaksi ajassa 3.08. Kuinka tyydyttävää oli lopettaa pesu siinä vaiheessa, kun kaikki hampaat oli 100% puhtaita!

Kun äiti tarkastaa mun hampaita (mikä on aika usein), hän aina muistuttaa mua harjaamaan oikean puolen alahampaita erityisen hyvin, siinä kohtaa yleensä vaihdan kättä ja tietty kohta jää aina huonommin harjaamatta. Juuri tähän perustuu aplikaation ja sähköhammasharjan yhteistyö.

Sähköhammasharja oppii, miten käyttäjänsä hampaitaan harjaa ja osaa myös neuvoa ja analysoida harjaustekniikkaa. Saat apissa palautetta reaaliajassa ja joka pesun jälkeen yhteenvedon suorituksesta. Hammasharjan Bluetooth-ominaisuuden avulla data siirtyy puhelimeen ilman, että luuria tuo edes kylpyhuoneeseen, eli ei hätää siitä että luuria tarvitsisi tuoda pesulle joka kerta. Mä pesen tosi usein hampaat suihkussa sillä aikaa, kun hoitoaine vaikuttaa päässä, eikä silloin tee mieli selata puhelinta. Harja myös vilkuttaa punaista valoa heti jos harjaat liian kovaa, mikä on tosi hyvä ominaisuus.

Oon mennyt lukuisia kertoja yökylään ja mökille ilman hammasharjaa, vahingossa tietysti. Se ei tietenkään ole vaarallista, mutta tälläisen yön jälkeen tuntuu kyllä ihan tajuttoman ihanalta pestä hampaita kunnon sähkiksellä. Seuraa paljastus: jos on pakko valita pesenkö hampaat vai meikit, niin oon enemmän kuin kerran valinnut jättää hampaat pesemättä.
En kyllä tiedä miksi, meikkien pesu on paljon työläämpää. Eikä se hammaspyykkikään ole mitenkään raskasta, sähköhammasharjallahan ei kuulu oikeestaan edes harjata, vaan rauhallisesti kuljettaa tuota kapinetta hampaalta toiselle.

Äiti jaksaa aina muistuttaa tästä, että peskää ne rauhassa ja antakaa koneen hoitaa työ. Hänen mielestään liikutan harjaa liian nopealla temmolla, eli maltti on valttia. Mun mielestä aplikaatiotakaan ei kannata tuijottaa liian orjallisesti, vaan ehkä välillä vilkuilla sitä ja tsekata vaikka kerta viikkoon, että miten siellä suun puolella askareet sujuu. Turhaa stressiä tästä ei kuitenkaan kannata ottaa. Aplikaation tarkoitus on helpottaa ja näyttää selkeästi miltä suussa pesun jälkeen näyttää, eikä tuoda lisää paineita.

 

Huh, tässä tuli nyt paaaljon infoa. Niille, joille sähköhammasharja on vielä tuntematon, nyt äkkiä hankkimaan. Mä liputan suun terveyden puolesta, vaikka en mikään hammas-Jeesus olekaan, kuten ylemmistä paljastuksista ymmärrätte.

Mulla on kaikille mun seuraajille nyt loistodiili, koodilla ”GENIUSX” saatte Gigantin verkkokaupasta
35 euron tai -15% alennuksen tästä kyseisestä uutuusharjasta Genius X:stä.
Nappaahan tuo koodi talteen, se on voimassa vain täällä Gigantin verkkokaupassa.

 

P.s. Tässä muuten toimiva joululahjavinkki, josta hyötyy lahjan saajan lisäksi myös antaja 😉

Ihanaa viikonloppua!

 

<3 J