Välineet ja värkit kauneudenhoidossa, huuhaata vai ei?

* Kaupallinen yhteistyö: Kicks

   

Hiio hoi ja terveisiä Johanna Puhakan beauty-testaamolta.
Teen syksyn aikana ihan mielettömän kivoja yhteistyöpostauksia joiden aiheena on kauneudenhoito. Täällä blogissa kuin Instassakin tulee näkymään mun tuotetestauksia mm. Kicksin kanssa.
Pääsen siis testaamaan heidän tuotteitaam ja erityisesti tämän sarjan aloittavat kauneudenhoitovälineet kiinnostavat.

Tuntuu, että some on ollut pullollaan kauniisti aseteltuja kasvorullia ja melkein-sydämen-muotoisia kiviä, joilla kuuluu ilmeisesti hieroa kasvoja. Pakko myöntää, että mun ensimmäinen ajatus tästä Gua Sha –kivestä oli vähän huvittunut. Jadekiveä hieromalla rypyt vain veks?


Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden, olenhan utelias kosmetiikkanörtti.
Asiaa selviteltyäni enemmän löytyi internetistä hyvinkin paljon tietoa. Tämä menetelmähän on osa hyvin vanhaa kiinalaista lääketiedettä, tällä hoidettu kiputiloja kipukoukun ja akupunktion tavoin jo for ages. Eli ei nyt mikään ihan vasta keksitty juttu. En tiedä miksi, mutta mua kyllä aina kiehtoo kun joku mainitsee sanan kiinalainen lääketiede. Siellä on varmasti paljon sellaista mitä me länkkärit ei allekirjoiteta, mutta myös niin paljon sellasta settiä joka toimii! Mun äiti ja monet kaverit ovat käyneet esim. akupunktiossa ja jääneet ihan koukkuun. Sillä tekniikalla on hoidettu niin raskaana olevia kuin migreenistä kärsiviäkin. Ei huono! Akupunktiota en ole koskaan kokeillut, mutta haluaisin ehdottomasti joku päivä päästä leikkimään neulatyynyä.

Mutta nyt takaisin tän ihanan nimisen uuden leluni pariin!
Ensimmäinen kokeiluni gua sha -kivellä oli sunnuntai-iltana, jolloin tykkään antaa itselleni ja iholleni täydellisen hoidon. Olin peseytynyt hyvin, kuorinut ihoa kauttaltaan, kosteuttanut sen kauttaaltaan ja laittanut hiuksiin kosteuttavan naamion. Olin valmis viimeistelemään koko hela hoidon ja tartuin kiveen. Katsoin pari opetusvideota youtubesta ja ei kun hommiin.

 

 

Olin heti koukussa.

Rypyistä tai kimmoisuudesta en niin välitä, mutta miten tuo väline rentoutti?!
Kasvojen lihakset joutuu mulla päivittäin koville kun ilmeilen päivät läpeensä, nyt jo muutaman hassun minuutin vedot ja hieronta tuntui avaavan monia lukkoja.

Oon jäänyt tähän pikkasen jo koukkuun. Tiiättekö kun jotkut naksauttelee sormiaan (tutkimukset osoittavat että se ei olekaan niin paha mitä on luultu!) melkein pakonomaisesti vähän väliä, mulla tuntuu olevan sama tän jadekiven kanssa. Aina kun nään sen, eli melkein koko ajan kun se on tuossa puhelinpöydällä, pesukoneen päällä tai yöpöydällä, otan sen käteeni ja hetken hieroskelen sillä kun suoritan jotain muuta askaretta. Siitä on tullut mulle samanlainen juttu kuin Tamagotchista aikoinaan. Se oli niiiin ihana että teki mieli puristaa sitä poskea vasten, niin paljon siitä tykkäsin.

Sain myös poikaystäväni, jos en nyt innostumaan, niin ainakin vaikuttumaan. Hieroin hänen kasvojaan sillä yksi päivä ja ei voi tuokaan huuhaan pahin kritisoija väittää etteikö se olisi rentouttanut. I love it!

Mä mietin alkuun kun luin ohjeita ilman video-opastusta, että onko sen käyttö vaikeaa? Eipä onneksi ole, se ei ole yhtään hankalaa tai liikaa aikaa vievää, eikä se satu.
Aika vapaasti tällä kivellä saa kasvoja hieroa, kuhan muistaa olla hellävarainen eikä paina liikaa. Haaleita punaisia jälkiä voi kuulemma tulla, mutta mulla ei oo niitä tullut koskaan.  Kaipa tuo riippuu ihosta, kyllähän hieroessa saattaa muutenkin hartiat vähän punoittaa kun veri lähtee kiertämään.
En paina kivellä muutenkaan kauhean kovaa.

 

 

Tässä vielä pikku muistilista Gua Sha:sta

-Gua Shalla hierominen lisää aineenvaihduntaa ja auttaa kasvojen lihaksia rentoutumaan

-Pidä huoli ihon puhtaudesta, käsittely tapahtuu aina puhtaalle iholle

-Laita kasvoille joko kasvovoidetta tai seerumia, jolloin kivi liukuu iholla paremmin.
Ei välttämätön, mutta jos kasvot on kovin kuivat niin tämä auttaa.

-Jadekiven/ruusukvartsisen lastan pinta on kiillotettu ja hiottu sellaiseksi, että se ei vahingoita ihoa.

-Iltaisin Gua Shalla voi hieroa otsan alueen akupisteitä, mikä auttaa rentoutumaan ja palautumaan päivän kiireistä

-Erityisesti aamulla tehty pikahoito voi auttaa silmäpussien turvonneisuuden kanssa (tää on niin mulle 😀)

-Huulien päältä liu’uttaminen tuntuu erityisen hyvältä, ootko ikinä kasvohieronnassa saanut huulien hierontaa ? Jep, en mäkään! Feels ÖHMEIZING!

-Gua shata voi liikuttaa myös päänahassa jolloin pään akupisteet aktivoituvat ja lihakset rentoutuvat. (Tää tekee kans aika gutaa, voin kertoa!)

 

 

Kicksillä on Gua shan lisäksi muitakin ihania laitteita ja vempeleitä kasvoille. Pari vastaavaa tuotetta, joita testasin, ovat Face Massage Roller, sekä Jade Roller. Näillä molemmilla on samankaltaisia vaikutuksia kuin gua shalla. Mä väittäisin että nämä rollerit joissa on kahva, on ehkä snadisti helpompia. Ehkä aloittelevillä kasvojumppareille parempi kokeilla ensin näitä. Vai mitä mieltä te ootte? Toi Jade roller tuntuu aina tosi ihanan viileältä iholla, kun siihen rullaavaan kiveen ei kädellä koske (toisin kuin Gua shata käsi lämmittää) niin eipä se pääse lämpiämään. Se tuntuu niin ihanan freesiltä!
Rullailua tehdään jälleen kerran täysin puhtaille kasvoille ja suosittelen ehdottomasti laittamaan tässäkin pikku tipan seerumia alle, niin liukuu mukavammin.
Tää ohje toimii monessa muussakin. Heh.

Älä anna söpön ulkokuoren hämätä. This is the real shit.

 


Hellävaraisuus on tässäkin todella tärkeää. Monet myös suosittelevat pitämään luonnonmateriaalisia rollereita (kuten tämä Jade roller!) jääkaapissa, tai kylmässä vedessä ennen käyttöä.
Se rentouttaa ja viilentää kivasti erityisesti jos teet tätä aamuisin. Kicksillä on myös oikein hyvät ja napakat ripsentaivuttimet. Oon kuullut että niitäkin kun pitää aamukahvin tippumisen ajan jääkaapissa, tuntuu räpsyjen ojoon saaminen tosi rentouttavalta. Silmäluometkin tykkää viileestä, kukapa ei olisi kuullut tai nähnyt kurkkuviipaleet silmillä -kuvia mitä ysärillä tulleet chick flickit olivat pullollaan. Mutta tottahan se on, viileys ja silmänympärys = <3

Nenän rullaus on myös kovin viihdyttävää ja rentouttavaa.

Näillä pienillä apureilla saa mun mielestä tosi kivasti sellaista spa omassa kodissa -henkeä. Tottakai kauneushoitolassakin on välillä kiva käydä, mutta on aika huikeeta että omia kasvoja (ja vaikka dekolteeta ja niskaa!) saa rentoutettua näin pienellä tavalla kotona. Pyytäkääpä joku kerta kaveri tai kumppani rullailemaan tai vetelemään tolla gua shalla teidän niskaa tai päänahkaa. Aijai, se on sitä arkista luksusta se!

Kicksillä on muuten just nyt menossa aika mieletön kampanja, Make more of your Skincare!
Nyt Kicks-myymälöissä sekä verkossa on kaikista ihonhoitotuotteista (putsarit, kosteusvoiteet, nää mun hypettämät vempeleet..!) kaikesta lähtee nyt -20% !
Eli jos mikään näistä vakuutti sua ees pikkasen, käy tsekkaamassa Kicks.fi

Ootteko te testailleet mitään tän tyylisiä tuotteita? Jos ootte, mitä ootte tykänneet, kommentoikaa alle! Ois tosi kiva kuulla mihin kaikkeen apu on mahdollisesti löytynyt näiden avulla 🙂

<3 J

 

Kuvat: Joanna Suomalainen @joannasuomalainen
Isot kiitokset  St.George Spa kuvauslokaatiosta