Tippa linssissä


Hei kaikki ihanat,

Oon saanut ihan mielettömiä viestejä, tsemppikommentteja ja onnitteluja koulupaikasta ja uudesta sivusta elämässä. Eniten viestejä tuli Instassa, sin monia hyviä keskusteluita (muutaman videokeskustelunkin :D) aikaan lontoolaistuneiden Suomityttöjen kanssa ja on mulle facebookinkin kautta muutamia tuttuja ilmoittautunut oppaaksi. Ihan sairaan siistiä! Jos teistä lukijoista kukaan on koskaan asunut Lontoossa, tai briteissä ylipäätään, laittakaa ihmeessä viestiä.

Mulle voi laittaa instagramissa yksäriä (@johannapuhakka) tai vaikka suoraan sähköpostia johpuh@gmail.com, jos haluat pidempää liuskaa kirjoittaa.
Kaikki vinkit ja neuvot otetaan erittäin lämpimästi vastaan.
Googlailin tänään duunipäivän jälkeen kotimatkalla hyviä joogastudioita Essexin alueella, yks ihan kivan oloinen Bikram-studio onkin alle 2km päässä mun koululta. First things first 😉

Olin myös saanut kommenttia missä kyseltiin noista mun aiemmista opinnoista, tottahan se on että mulla ei ole yhtään kandia aikasemmista kouluista takataskussa, ja silti meen maisteriin. Say whaat? Harmittaa etten tätä tajunnut jo ekassa postauksessa avata, täähän on ihan peruskauraa mitä itsekin helposti ihmettelisin.
Tässä tapauksessa kun on kyse koulusta jossa opiskellaan taidetta, tai mitä luovaa alaa nyt onkaan,  lasketaan mun monen vuoden kokemus näyttelijänä kandiksi ja pääsen sen turvin opiskelemaan suoraan maisteriksi. Tätä varten on tehty paljon taustatyötä ja erilaisia suositteluja monilta eri tahoilta pyydetty. Kaikki tän alan duuni mitä oon tehnyt, on kirjattu tarkkaan ja kaikki selvitetty perinpohjaisesti.

Suomessa näyttelijäliiton jäsenyyden ( ja FIA:n eli The International Federation of Actors)  voi saada henkilö joka on suorittanut tutkintonsa joko Teakissa, Nätyssä tai hankkinut vastaavan koulutuksen ulkomailla. Tunnen paljon on kollegoita jotka on tehneet alan töitä vuosikaudet ilman papereita mistään yllämainituista, ja ihan pesunekestäviä ammattilaisia ovat, sekä liiton jäseniä.

Mulle itelle tärkein pointti koko tässä kouluttautumisrumbassa on päästä vain oppimaan lisää. Koen että olen hyvä, mutta haluan tulla vielä paljon paremmaksi.
Ei sinänsä ole väliä, miksikä se paperi täällä Suomen päässä muuttuu, vaan se miten minä muutun näyttelijänä.
Tulevaisuuden haaveissa mulla ois  mahdollisimman monipuolisia hommia, ja sitä varten on ihan hyvä ottaa oppia paremmilta.

Kiinnostaisiko teitä mahdollisesti ehkä postaussarja tästä aiheesta? Jos kiinnostaa, niin laittakaa kommentteihin erikseen että mitkä osa-alueet nimenomaan kiinnostaisi 🙂
(Pääsykokeet, valmistautuminen, lukukausimaksut, kämpän löytäminen, what?)

 

*brittiläisittäin lausuttuna*
Have a wonderful wednesday!

 

kuvat räpsäsi Anni Korhonen