AIRBNB – helppoa vai säätöä?

Moikka!

Otettiin meidän Ateenan reissulle neljä eri Airbnb-kämppää ja saatiin toinen toistaan mageempia kuvia mitä ihanimmista lokaatioista.
Erityisesti mun mieleeni oli meidän matkan viimeinen kämppä, jossa oltiin yksi yö ja kaksi päivää. Mun inboxi pursusi kysymyksiä näistä asunnoista ja niiden hinnoista, joten tässä tulee kunnon infopläjäys!

Varattiin lennot jo alkuvuodesta ja alettiin noin kuukausi ennen matkaa varailemaan majoituksia. Oltiin molemmat yhtä mieltä siitä, että halutaan mahdollisimman paljon irti tuosta kahdeksasta päivästä. Löydettiin monia aivan ihania kämppiä ja päätettiin yöpyä useammassa eri paikassa, koska kämppien vaihtaminen passasi molemmille paremmin kuin hyvin.
Airbnb.com vaan auki ja tsekkailemaan tarkemmin vapaita päiviä ja asuntoja. Varsinkin sesongin lähestyessä vapaita päiviä oli koko ajan vähemmän ja vähemmän, eli varatessa kannattaa olla tosi hyvissä ajoin.
Huomattiin, että ainakin vähän kalliimpien asuntojen hinnat oli jopa puolet halvempia, jos oltais varattu ne vähän pidemmän ajan päähän.
Varattiin kerralla kaikki kämpät ja meidän kriteerit oli selkeät. Haluttiin edullisia, mutta nättejä lomakämppiä. Oltiin yhteensä neljässä asunnossa ja vaikka suht’ tiuhaan tahtiin niitä vaihdettiinkin, ei kertaakaan tuntunut mitenkään raskaalta tai puuduttavalta.
Vähän yllättäenkin oltiin aina innolla vaihtamassa uuteen kämppään, eikä kamojen kasaaminen ollut yhtään työlästä. Heitettiin kamat vaan pikaisesti kasaan, eikä sellasta tympeää pakkausrumbaa ollut kuin vasta lentokentälle lähtiessä. Saatiin paljon normaalia enemmän irti koko kaupungista, kun tarkasteltiin sitä vähän eri kohdista!

Ensimmäiset yöt oltiin ihanissa, mutta edullisissa kämpissä. Viimeinen yö varattiin vähän ökymmästä päästä ”noh, kerran elämässä” mentaliteetilla, mutta se kruunasi meidän matkan täydellisesti. Jos vikaa luksuskotia ei lasketa, meidän asunnot oli siivousmaksuineen kaikkineen yhdeltä hengeltä 80€/yö, 70€/yö ja 30€/yö. Ensimmäisessä kämpässä oltiin kaksi yötä, toisessa yksi yö ja kolmannessa kolme yötä. Myös tästä syystä kolmannen asunnon hinta per yö on edellisiä halvempi, sillä nämä pakolliset siivous- yms maksut jakautuu useammalle yölle. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa yöpyä useammassa eri Airbnb-asunnossa. Ateenassa normaalit majoittumiseen lisättävät siivous- ja palvelumaksut olivat yhteensä about 25-55€. Maksat siis tämän maksun kerran, yövyitpä sitten yön tai viikon. Tästä siis tulee yllättävän paljon ekstraa jos nämä maksaa yhden kerran sijaan neljä kertaa reissun aikana 😀

 

 

 

Asunto nro 1 Cozy Hideaway in the Historic Anafiotika Neighborhood

Meidän eka kämppä oli lukaalimme kahden yön ajan. Se oli ihan Ateenan vanhan kaupungin sydämessä. Saavuttiin auringonlaskun aikaan mestoille ja oltiin ihan haltioissaan. ”Vitsit miten upee mesta, tästä tulee huikeeta!”

Taksikuski ei puhunut englantia sanaakaan, ja kun näytettiin puhelimesta osoite + kartassa oleva merkintä, hän halusi kaivaa oman karttakirjansa esiin. Pienen säädön ja yhden eri puolella kaupunkia olevan väärän osoitteen jälkeen päästiin kuitenkin suunnilleen sinne minne pitikin. Taksikuski kyseli kahdelta ihmiseltä apua ja silti jouduttiin kahdestaan pyörimään ja kysymään vielä mekin apua usealta paikalliselta. Lopulta erään ravintolan hovimestari vei meidät perille soitettuaan meidän Airbnb-vuokraisännälle tarkemmista infoista… eli, Ateena ja varsinkin vanhan kaupungin alue on siis tosi sokkeloinen ja paikallisetkaan ei meinannut löytää perille ilman säätöä. Kämppä oli kuitenkin todella nätti ja siisti, meillä oli ihan mielettömät näköalat asunnon ylätasanteelta. Oli niin romanttista, että teki mieli kosaista Annia ihan vaan sen näköalan takia.

Ehkä ainoa pikku miinus tässä ekassa kämpässä oli jokin outo kosteus alakerrassa. Pyyhkeet tuntui vielä seuraavanakin päivänä vähän nihkeiltä ja kosteilta, eli jotain problematiikkaa siinä ilmanvaihdossa tai jossain taisi olla.

Mutta eka kämppä oli kyllä ihan ⅘!

 

 

Asunto nro 2 The Secret Nest II and the swimming pool

Kakkoskämppä oli noin vartin taksimatkan päästä ekasta kämpästä, eli ei kovin ytimessä. Sieltäkin olisi voinut helposti liikkua julkisilla / taksilla, mutta koska vietettiin tässä kohteessa vain yksi päivä, otettiin uima-altaasta kaikki ilo irti ja vietettiin koko päivä altaalla.
Asunto ei itsessään ollut kummoinen, aika pieni ja alkeellinen oikeastaan. Haluttiin mennä sinne tasan tarkkaan tuon poolin takia, joten yksi yö vähän nihkeämmässä asunnossa ei haitannut yhtään. Ilmastointi, keittiö ja lämmin vesi toimivat kaikki ihan moitteettomasti, ei meillä oikeastaan mitään valitettavaa itse asunnosta ollut ollenkaan.
Koska tämä kämppä oli pikkasen kaupungin ytimen laitamilla, ei hyviä ruokapaikkoja ollut kovin lähellä. Siitä ehkä vähän miinusta.

 

 

Asunto nro 3 ★ HEART OF ATHENS, Central Athens Apartment

Kolmas kämppä oli meidän koti pisimmän aikaa, oltiin täällä kolme yötä. Sijainniltaan tosi toimiva, pystyi kävelemään noin kymmenessä minsassa keskustaan, tosi paljon ruokapaikkoja ja minimarketteja joka kulman takana. Tässä asunnossa vietettiin yksi sairastupapäivä, mä olin aika kovan flunssan kourissa (joka myöhemmin tarttui Anniinkin) jolloin katsottiin koko päivä läppäriltä temppareita eikä poistuttu oikeen ulos asunnosta, mitä nyt partsille välillä vähän tuijottelemaan taivasta. Sinä päivänä oli tosi pilvistä ja sateista, joten onni onnettomuudessa ettei mennyt upee rantsupäivä lepäämiseen. Täältä tehtiin myös retki Vouliagmeni-järvelle joka oli yks hienoimmista paikoista koko reissun aikana. Suosittelen ehdottomasti visiittiä sinne jos Ateenaan suuntaatte!

 

 

 

ALTO PENTHOUSE BY K&K HISTORICAL CENTER ATHENS

Meidän viimeinen lukaali kruunasi ehdottomasti koko reissun.
Onneksi jätettiin tämä kohde viimeiseksi. Hintaahan tällä oli, mutta niinkun ylempänä mainittua, kerran sitä eletään. Tää kämppä oli livenä vielä upeampi kuin kuvissa, vaikka tää näyttä näissäkin jo aivan mahtavalta. Ihan kuin suoraan jostain Glorian koti -lehdestä, Southern Europe edition.
Asunnossa oli todella hyvin varusteltu keittiö (mitä ei käytetty kertaakaan, mitä nyt valkkarilaseja käytettiin…) kylpyamme, iso sänky, taulutelkkarit, hienot vessat ja suihkut, kokonaan omassa käytössä oleva iso terassi ja kirsikkana kakun päällä oma UIMA-ALLAS johon sai myös poreet ja illalla valaistuksen. Näkymät oli myös aika hienot. Oli aika mahtava herätä ja hörppiä aamukahvia samalla tuijotellen Akropoliskukkulaa. Tänne mä haluaisin joskus uudestaan vielä, tai ainakin jonnekin vastaavaan. Ihan ehdoton honeymoon-kohde 😉
Puhuttiin Saran kanssa meidän Papupadan pihistä ja panosta -jaksossa rahankäytöstä, ja siitä mihin sitä rahaa mielellään pistää. Tää on yksi sellainen asia, kokemukset!
Hullaannuin ilmeisesti tästä kämpästä niin kovin että jätin sinne kelloni, pari korua ja läppärin laturin. Hyvät pakkaus skillsit mulla.

 

 

Tässä vielä plussat ja miinukset Airbnb-kämpistä

 

+oma rauha 

+voit tehdä itse ruokaa
Me tehtiin kolmannessa kämpässä aina aamiaiset itse ja pari lounastakin, siinä säästettiin aika kivasti ja hyvää tuli!
Tuolta ei monesta paikkaa meinannut saada sellaista aamiaista mitä me oltaisiin haluttu,
eli raikkaita kasviksia, kananmunia, marjoja, jogurttia jne…

+helppous
Tavattiin tasan kerran omistaja avainten luovutuksessa, ja sekin oli tässä vikassa vaan.
Muissa tapauksissa saatiin avain aina jostain koodiboksista eikä tarvinnut säätää tai tavata ihmisiä.
(Toki miinuspuolelle voisi laittaa tän Ateenan kohdalla ainakin kohteen löytämisen vaikeuden, sokkeloinen kaupunki kun on kyseessä, ei asuntoja aina löytänyt kovin helpolla :D)

+edullisuus
Moniin hotelleihin verrattuna airbnb-vuokraus on paljon edullisempaa. Tästä hyvä esimerkki oli meidän Rooman asunto, siitä lisää myöhemmin;)

-ei siivousta 
Ei me nyt mitenkään älyttömästi sotkettu, mutta on aika ihanaa myös päivän päätteeksi tulla hotellihuoneeseen jossa odottaa sänky pedattuna ja uudet pyyhkeet siinä kivasti viikattuna…

-ei aamiaista 
Joskus lomalla on kiva että kaikki on valmiina, eikä tarvitse säätää aamiaisten kanssa. Tää ei meitä haitannut, mutta ymmärrän helppouden viehätyksen. Riippuu tietty tosi paljon porukasta + kohteesta.

-ei henkilökuntaa turvana
Jos jokin hajoaa tai ei toimi, voi tulla vähän enemmän säätämistä kun ei voi vaan soittaa respaan ja kertoa että we have a problem. Onneksi näitä säätämisiä tulee mun kokemuksella vähän harvemmin.

-turvallisuus 
Airbnb-meiningeissä liikkuu huijareitakin, niinkuin interwebissä joka paikassa. Kannattaa siis olla tarkkana ennen varaamista, tsekkaa arvostelut ettei kyseessä ole liian hyvää ollakseen totta- asunnon vuokraaja.

 

Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä! Laittakaahan kommenttia millaisia airbnb-kokemuksia teillä on ollu? Tai tuleeko mieleen joitain muita plussia/miinuksia?

<3J