Miten kukistetaan darra?

Krapula, darra, olot, tukka kipeenä…

Tapoja ilmaista tuota kuuluisaa bailaamisen jälkeistä dagen efteriähän löytyy vaikka kuinka.
Parisen viikkoa takaperin perjantaina terassit sekä loppuillasta karaokebaarit kutsuivat, oli lauantaina hieman rapsakka olo. Krapulassa olo on yleensä aika vekkuli, hyvällä ja huonolla tavalla, mutta myös aika luova ja ehkä vähän innovatiivinenkin.

Mulla, niinkuin varmasti monilla muillakin, darrat tuntuu kuitenkin pahentuvan iän myötä.
Onneksi myös oma juomiskäyttäytyminen on nykyään onneksi kaukana siitä, mitä se oli 18-vuotiaana. Kyseisen lauantain krabbe ei todellakaan ollut pahimmasta päästä, ja hoidinkin sitä mielestäni erinomaisesti. Kaikenkaikkiaan mulla tais olla aika täydellinen darrapäivä, nyt kerron mistä asioista se koostui ja miten se ylipäätään kukistetaan.

Jos voit huonosti, lue vain lihavoidut kohdat ja noudata niitä.

 

Aloitin aamun (aamupäivän) runsaalla aamiaisella ystävän kanssa. Päädyttiin mun lempparikahvilaan, Kuumaan, aamupalalle.
Mun aamiaissettiin kuului jäälatte kauramaidolla, avokadotoast, vihersmoothie, inkiväärishotti sekä kahden munan munakokkeli.
Meillähän oli Elinan kanssa palaveri liittyen työasioihin, mutta oli ihana alkuun vaihtaa meidän omat kuulumiset ennen bisnespuheita. Hassua, kaverin kanssa työjuttuja. Tuntuu niin aikuiselta. 😀

 

Kuumasta kirmasin stadikalle. Tai oisin kaikkein mieluiten scootannut sinne sähköpotkiksella, akku oli kuitenkin loppu joten piti tyytyä Alepafillariin. Ylämäkiä polkiessa meinasi sydän tulla kurkusta ylös. Ei muuta kun taluttaen. Näin silmissäni jo viileän veden ja haaveilin sulavista hannamariaseppälä-henkisistä vedoistani. (Hah, osaan just ja just rintauintia eli sammakkoa:D)

Aurinko, ystävät ja juoruilu paransi sielua paremmin kuin mikään. Ei ollut liian kuuma, muttei yhtään viileäkään. Uimaan en sit kuitenkaan mennyt, vaikka alunperin pitikin. Söin lounaaksi kanabowlin sekä puolikkaan vihersmoothien mitkä nappasin ärrältä evääksi.
Iso pilvi tuli taivaalle puoli neljän jälkeen ja niihin aikoihin alettiin lähtemään.

Kotiin ja suihkuun. Kropan ja kasvojen kuorinta, hiusnaamio vaikuttamaan piiitkäksi aikaa. Kirjoittelin blogiin postauksen rantsumeikistä.
Aloin kuivata hiuksia ja meikkailla ihan kaikessa rauhassa. Kokeilin mun uutta leopardiuikkaria ja ihastuin. Mallailin muutamaa eri asuvaihtoehtoa kaverin pumpulihääbileisiin.
Ensimmäinen vuosi naimisissa, mikä ihana syy pitää frendeille juhlat! Päädyin valitsemaan ihanan vaaleanpunaisen jakkupuvun, näytän se päällä vähän berliinimunkilta.
Kiharsin hiuksia, turhaan. Ne eivät jotenkin ollenkaan pysyneet.

Tavatiin muutaman muun juhlijan kanssa steissillä, hypättiin junaan kohti Tikkurilaa ja askarreltiin koko matka kukkaseppelettä. Tiksissä myös sihahti ensimmäinen juoma. En oo ikinä uskonut tasureihin, mutta tässä vaiheessa oli krabbe jo kaukana, joten uskalsi.

Annikalla oli polttareissaan viime kesänä kukkaseppele, jonka raato herätettiin henkiin ja rautalangalla ja neilikoilla. Tultiin perille sattumoisin samaan aikaan kun loputkin meidän tytöistä ja heidän kumppaneistaan. Tuotiin mukanamme skumppaa ja Annika sai seppeleen päähän.
Ihania herkkuja, salaatteja ja ennenkaikkea LEIPÄÄ. Mä oon kunnon hiilarinisti ja patongit levitteineen on parasta mitä tiedän.  Okei, ehkä tokaks parasta. Pasta on ykkönen.
Kateltiin (mun pyynnöstä) kuvaajan ottamia kuvia häistä, pelattiin tiukkatuloksinen Kahootti ja juomapelejä. Muutama boolilasi sekä valkkari teki yllättävän hyvää vaikka ed.iltana olikin riekuttu myös. Muutaman mutkan kautta päädyttiin ensin Teatteriin, sitten Mummotunneliin (apua) ja lopulta kohtasin poikaystäväni Kalasatamassa.
Onko mitään siistimpää kun jatkot ulkona? Aurinko nousi ja me tanssittiin paljasjaloin.

Muilla kyllä oli kengät, mun korkkarit alkoi aamuyöstä painamaan niin pompin ilman. Pyysin monta kertaa tämänhetkistä lemppariani Scooterin How much is the fish? –kappaletta. Sitä ei soitettu kuin kerran, ja vain noin kolmen sekunnin verran.  Lähinnä dramaattinen ”The chase is better than the catch” -kohta ja sit mentiin jo seuraavaan rallatukseen. Ois hauska listata tänne parhaimmat jatkokappaleet, tai lähinnä ne mihin vähän känniset suomalaiset mieluiten joraa auringon noustessa.

Virkavalta ei ollut samaa mieltä ja bileet loppuivat aika sopivassa kohtaa mielestäni.
Oli ehkä vähän sairasta vetää peitto korviin niihin aikoihin mitä edellisellä viikolla on herännyt töihin. Kerrankos sitä eletään.

Nukuin seuraavana aamuna(päivänä siis?) kahteen ja sunnuntaina oli mielettömän hyvä fiilis.
Väsytti tottakai, mutta krapulasta ei tietoakaan.
Makoilin lähes koko päivän rannalla podcasteja kuunnellen ja instagram storyja askarrellen.

Olin kuvannut aivan ihania Hermine Holds -hiustuotteita aiemmin kuluneella viikolla Annin kanssa ja niiden alekoodia jaoinkin mun ig storyssa.
(JOHANNA20 jos kaipaat -20% alennusta donitseista ja silkkihuiveista)


Illalla mentiin burgereille Cafe Birgittaan. Katsottiin nukahtamiseen asti Frendejä Netflixistä ja kömmittiin sänkyyn. Tälläsen pikku rymyämisen jälkeen oli ihan kiva aloittaa (kesän AINOA) lomaviikko.

Huh. On tää Suomen suvi lyhyt mutta tiivis. Koko aika on jotain, mikä on ihanaa. Syksyllä kun ei sit pääse taas mihinkään. Mutta siitä lisää myöhemmin!

 

Ja hei apua, kohta alkaa heinäkuu? Miten tää kesäkuu meneekin näin sukkelaan. Apua.

 

Ihanaa viikonloppua!