Akropolis

Palataan hetkeksi ajassa taaksepäin, nimittäin Antiikin aikaan ja Akropoliskukkulalle. Heti alkuun pitää sanoa, että tää mesta oli pienoinen pettymys. Paikka näytti todella mahtipontiselta ja ylväältä alhaalta kaupungista katsottuna, mutta kun päästin kipuamaan ylös, niin fiilis oli vähän ”meh”. Tottakai myös restaurointityöt, kaikki telineet ja niiden suojat vei vähän fiilistä. Jotenkin oltiin siinä harhaisessa käsityksessä, että päästäisiin vähän lähemmäs kaikkia niitä pylväitä ja muita hienoja kivenmurikoita, mutta ei. Ja ylhäällä kukkulalla rauniot näytti kirjaimellisesti raunioilta, kun alhaalta päin katsottuna näyttää siltä, että rakennukset olisivat melko hyvin kasassa.

 

Plussaa kuitenkin siitä, että saatiin nautiskella ihan mielettömistä maisemista. 360-asteiset näkymät kukkulan ympärillä paljastivat aivan t o d e l l a tiheään asutun Ateenan täydellisesti. Reilu viis MILJOONAA tyyppiähän tässä tiiviisti asutussa kaupungissa majailee. Varsinkin tälleen suomalaisena se tuntuu aivan älyttömän suurelta määrältä ja sitä on jopa vähän vaikea kuvitella, mutta näitä maisemia ja silmänkantamattomiin jatkuvia rakennuksia katsoessa se ei tunnu enää niin hämmästyttävältä. Vähän eri näkymät, kuin vaikkapa Helsingin kattojen yllä..

Lisäplussa myös siitä, että opiskelijat pääsee mestoille ilmaiseksi! Normisti tämä lysti kustantaisi 20€ per nenä. Ihan kiva paikka, mutta ei ihan niin upea, kuin mitä luulin sen olevan. Oltiin ajateltu ihastelevamme Akropolista oikein ajan kanssa, mutta kun paikka ei tarjonnut kovinkaan pitkää katselu- saati kiertelykokemusta, niin kierreltiin ehkä vajaa tunti ja kipitettiin alas kaupunkiin.

Parhaimmat instagramkuvat saatiin ehdottomasti kukkulan alapuolelta. Lipunmyynniltä eteenpäin jatkaessa oikealla on suht iso kallio/kiviröykkiö minne pääsee kipuamaan helposti. Räpsittiin siellä meidän ekana kokonaisena päivänä aivan ihania kuvia ja käytiin vielä myöhemminkin fiilistelemässä näkymiä auringonlaskun aikaan.

Useampi paikallinen sanoi meille, että Akropolis-museo on ehdottomasti parempi vierailukohde, kuin itse Akropolis. Ei ehditty käymään siellä, mutta kannattaa laittaa tämä Akropoliksen vieressä oleva museo muistiin!

Akropoliksen kävijät, mitä mieltä te olitte tästä Kreikkalaisten nähtävyyksien kuninkaasta?