Mun to do -lista ennen reissua

Hip hei, kuinka moni teistä ois jo valmiina heittämään työpaikan avaimen tiskiin ja jäämään lomille?
Mulla menee tämä kesä kokonaisuudessaan töissä, viikonloput ja juhannus on onneksi vapaana. Kuvataan Rantabaari-sarjaa kesäisessä (toivottavasti!!!) Helsingissä ja mahdollinen lomailu tapahtuu mun kohdalla vasta syksymmällä.  Pääsin onnekseni kuitenkin pitämään viikon relausloman ystäväni Annin kanssa Kreikassa.
Bongattiin edulliset lennot Ateenaan jo alkuvuodesta ja vietettiin viikko kierrellen Ateenan nähtävyyksiä, vaihdellen Airbnb-kämppiä ja ottaen mageita kuvia.  Mulla on odottamassa tänne blogin puolelle niin päheetä matskua ja kivoja postausideoita että!!!

Nyt kuitenkin itse asiaan, eli lomaa edeltävään to do -listaan.  Vaikka reissussa pitääkin halutessaan ottaa rennosti, on relailemaan kivempi lähteä, kun kaikki on kunnolla mietitty ja tarvittaessa hoidettu etukäteen. Mulle on kehittynyt tiettyjä rutiineja, jotka pyrin tekemään ennen reissuja ja ajattelin jakaa nyt mun hyväksi todetut vinkit teillekin!

1. Siivoa kämppä
Kotiin on paljon kivempi palata, kun haiseva roskis, tyhjentämätön tiskari tai pyykkivuori ei venaa houkuttelevasti.

          2. Tyhjennä jääkaappi pilallemenevästä safkasta
Anna safkat kaverille tai tee ruokaa pakkaseen valmiiksi. Pyri toki jo hyvissä ajoin ennen reissua kokkailemaan jääkaapin jämistä tai älä ainakaan osta turhaa kamaa sen täytteeksi.

3. Putsaa meikkipussi ja hiusharja
Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta mulle tulee laittautuessa freesimpi olo, kun meikkipussi ei ole täynnä kulmakynän teroituspurua tai puoliksi käytettyjä vanupuikkoja.
Myös puuterirasiasta tai ripsarista saa uudemman oloiset, kun ne pyyhkäisee kostealla liinalla. Pieniä juttuja, mutta reissaaminen on sellaista luksusta, jolloin arki-Johanna jää himaan ja järjestystä rakastava lomaversio minusta tulee esiin. Aina hän ei ilmesty paikalle, mutta tätä mielikuvaa rakastan. Mun inspiraationa tähän toimii ystäväni Hely, jolla on aina kaikki pakattuna siististi. Mä haluan itseeni sitä taipumusta enemmän, harjoitusta siis..


4. Käy sokeroinnissa
Painotan tässä heti, ettei kenenkään tarvitse tai täydy sokeroida karvojaan missään nimessä, jos se ei tunnu omalta jutulta.
Mä suoraan sanottuna inhoan sheivaamista tai karvanpoistoliuskojen kanssa pelleilyä,
joten mielelläni käyn kosmetologilla poistattamassa kainalo -ja säärikarvat sokerilla. Tulos pysyy pidempään eikä pistelevä sänki ärsytä. Eka kerta sokrussa jännitti ihan pirusti, mutta se kipu ei oikeesti ole ollenkaan niin paha kun iho tottuu siihen.

Oon tehnyt yhteistyötä jo pari vuotta Sky-kosmetologi Maaritin  kanssa, ja voin suositella häntä todella lämpimästi. Oon käynyt Maaritilla sokerointien lisäksi Wish pro -kasvohoidossa, sekä suihkurusketuksessa. Maarit lupasi mun seuraajille touko-kesäkuun ajan -15% alennuksen sokeroinneista koodilla JOHANNA15.
Indie hair & beauty -sivulla varausta tehdessä voit kirjoittaa lisätietoja-kenttään tuon koodin.

       5. Opettele muutama fraasi paikallisella kielellä
Me saatiin hyvää hämmennystä jo reissun alkaessa, kun lentokentältä meidät kyytiin ottanut taksikuski ei puhunut sanaakaan englantia ja meidän eka Airbnb-kämppä oli hemmetin vaikeasti löydettävissä. Tietenkään pelkät kiitos, ole hyvä, paljonko maksaa yms -fraasit ei ois tuossa tilanteessa paljoa auttaneet. Mun mielestä pelkkä kiitoksen sanominen paikallisella kielellä on kohteliasta, ja antaa tarjoilijoille tai muille asiakaspalvelijoille pikkuisen tunteen siitä, että meitä kiinnostaa tää teidän maa ja meininki.
Monet jäät on rikottu ja tunnelmaa automatkoilla kevennetty, kun ollaan tuotu ilmi, että ollaan vähän kiinnostuneita teidän kulttuurista.

6. Selvitä vähän etukäteen, mutta älä liikaa
Me oltiin pikkasen mietitty molemmat, mitä juttuja ehdottomasti halutaan tältä reissulta, esim. tietyt nähtävyydet, retket jne…
Ei otettu kuitenkaan liikaa paineita, eikä matka mennyt suorittamiseksi. Ainoastaan mun flunssan kanssa painiminen tuntui välillä pieneltä suorittamiselta. Oltiin viime marraskuussa Kööpenhaminassa ja varattiin muutamaan vähän hienompaan ravintolaan pöytä etukäteen. Tuolla Ateenassa käytiin muutamassa TripAdvisorin top-listan raflassa, mutta vähän petyttiin. Eli oikeesti hyvistä ruokapaikoista kannattaa ottaa vähän selvää etukäteen, jos ruokailukokemukset on tärkeä osa reissua.

7. Tarkista passi ja muut tärkeät varusteet
Oon lähtenyt Costa Ricaan järkyttävä tuli perseen alla, kun passin kanssa tuli viime hetkellä ihan hirveä hässäkkä. Se oli kyllä voimassa, mutta olin unohtanut sen meidän koulun kopiokoneeseen (jossa otin siitä kopion) ja haettiin sitä sitten vahtimestarin kanssa matkaa edeltävänä iltana.. Ihan pieni paniikki oli 😀 Kannattaa myös sulkea/mykistää reissun ajaksi turhat whatsapp-ryhmät, ettei työntekö tai koulujutut ala himottamaan liikaa. Mulla ei kyllä ole tätä ongelmaa koskaan… Eipä ala myöskään ahdistamaan, kun turhat tai tympeät viestintäkanavat sulkee/mykistää viimeistään lentokentällä!

8. Etapille jättäminen
Tän vinkin oon oppinut mun yhdeltä paljon reissaavalta ystävältäni. Hän pakkaa usein reissuun sellaisia pikkareita/sukkia/paitoja, jotka olisi pian menossa roskiin huonon kunnon vuoksi. Mäkin oon monella reppureissulla lähtenyt kotiin useiden tuliaisten kanssa ja sillon on ollut helppo tyhjentää kotoota tuotuja rättejä, jotka on olleet tiensä päässä.

9. Sovi pakkaamisesta kaverin kanssa

Tarviiko molemmat omaa fööniä, hammastahnaa ja shampoota? Luultavasti ei. Kannattaa sopia etukäteen kumpi ottaa mukaan ja mitä, jotta tiettyjä juttuja ei tarvi roudata reissuun tuplana. Tällä Ateenan reissulla jaettiin esimerkiksi shampoo, hoitoaine, hammastahna, kiharrin, aurinkorasvat, silmämeikinpoistoaine, kasvo- ja vartalorasva. Ois ollu ihan turhaa, jos oltais molemmat kannettu samoja tuotteita Ateenaan ja takaisin omissa laukuissamme. Yhdessä käytettynä purkit vieläpä tyhjenee nopeammin, jolloin esim aurinkorasvan saa helposti käytettyä loppuun reissun aikana, eikä sitä tarvi enää tunkea matkalaukkuun kotiin palatessa.

10. Osta tarvittava paikan päältä

Käsimatkatavaroilla matkustaessa yli 100ml kokoisessa pakkauksessa olevat nesteet täytyy jättää kotiin. Palashampoo on helppo ottaa mukaan ja lähtökohtaisesti isommissa purkeissa myytävät tuotteet (kuten shampoon ja hoitoaineen) voi siirtää pieniin matkapurkkeihin. Tuotteet voi ostaa myös valmiiksi matkakokoisissa puteleissa ja niitä myydään lähes kaikkialla. Aurinkorasvaa sen sijaan menee helposti niin paljon, että se kannattaa suosiolla ostaa paikan päältä ja jättää pienten purnukoiden kanssa väkertely muille tuotteille. Pidempien hiusten kanssa myös shampoo ja hoitoaine on kivempi ostaa paikan päältä, varsinkin jos hiuksia haluaa pestä useammin ja unohtaa tiukan säännöstelyn, ettei se shampoo vaan lopu reissun puolivälissä.. Ja varsinkin, jos on reissussa kaverin kanssa ja molemmat voi käyttää samaa tuotetta!

+

Pakkaa nesteet niin, ettei ne varmasti valu matkalaukkuun! Se ei nimittäin ainakaan paranna lomafiilistä, jos shampoo tai aurinkorasva on sotkenut puolet matkalaukun vaatteista.. Kerta se on ensimmäinenkin, kun niin käy ja sitten ei auta miettiä sitä, että tuotteet olisi ollu hyvä pakata vähän paremmin 😀

Psst! Kertokaa mulle lisää hyviä vinkkejä, jos teiltä löytyy joitain <3